25 jaar Radio 538

Op maandag 11 december bestaat Radio 538 precies 25 jaar. Radio 538 is sinds 2004 marktleider in Nederland. Een prestatie om bij stil staan. Talpa Radio programmadirecteur Dave Minneboo vertelt in De Radio Podcast-interview aan Herbert Codée over het begin van 538 en de toekomstige radio-innovaties.

Hij is alweer 18 jaar werkzaam voor 538, maar zit niet zelf meer achter de microfoon. Tegenwoordig is onder andere inhoudelijk verantwoordelijk voor Radio Veronica, Sky Radio, 538 en Juke.

Minneboo: “Ik ben van na de Radio Veronica-generatie met de boot. Dat is iets wat onze ouders hebben meegemaakt. Lex Harding en Erik de Zwart moeten alle credits krijgen om dat Veronica-gevoel bij 538 over te brengen. Voor de generatie van nu is 538 dat vrije gevoel is. Jong, snel, wild en rebels zijn wel de kernwoorden voor 538. Commerciële radio hebben we te danken aan één man en dat is Erik de Zwart. Die is vol doorgegaan om te zorgen dat er een etherfrequentie kwam. Die was dag en nacht in Den Haag om daarvoor te vechten. En dat is hem uiteindelijk gelukt.”

Luister op De Radio Podcast het hele interview met Dave Minneboo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*