24Trains.tv groeit naar 1.300 treinvideo’s en gaat samenwerking aan met Treinreiziger.nl

Steeds meer video’s voor treinliefhebbers zijn te vinden op 24Trains.tv. Inmiddels gaat het om 1.300 trein video’s. Het aanbod is divers: documentaires, reisverslagen en cabineritten. Behalve video’s zijn er op het platform ook een reeks treinen tijdschriften te vinden, waaronder Rail Hobby, Bahn Extra en Lok Magazine.

Het platform is gestart door Erik de Zwart, hij wil alles wat treinliefhebbers kan interesseren samenbrengen op één plek. “We zijn eigenlijk al tweeënhalf jaar aan het voorbereiden” vertelt De Zwart. In eerste instantie was het idee een reiswebsite waar je aan de hand van films je doomtreinreis kon boeken. “Maar dat heeft zich toch omgevormd tot een meer Netflix-achtige omgeving waar de treinenliefhebber over alle onderwerpen die met treinen te maken hebben videomateriaal of magazines kan vinden.”

Inmiddels is het aanbod gegroeid naar 1.300 video’s, magazines en boeken. Naar schatting goed voor een kleine 900 uur kijkplezier. En dat aanbod groeit gestaag. De Zwart probeert bijvoorbeeld Rail Away aan boord te krijgen, en dat lijkt te gaan lukken. “Binnenkort kunnen we daar meer over vertellen” verklapt de bekende radioman alvast. Wat velen niet weten is dat zijn liefde voor treinen er eerder was, dan de liefde voor de radio. 

In één van de reisverslagen die te vinden is op 24Trains.tv vertelt De Zwart dat zijn liefde voor treinen begon tijdens zijn jeugd, toen hij voor het eerst op vakantie ging naar Zwitserland. “We keken uit op de Langwieser Viaduct. Ieder uur kwam daar de Rhätische Bahn voorbij” zegt de radiopresentator in het reisverslag over de Chur-Arosa Bahn. Het is niet het enige reisverslag waarin hij te zien is. Op het platform zijn er ook reisverslagen te zien waar de oprichter van 24Trains.tv je meeneemt met de Glacier Express en de Bernina Express. 

Zoals velen weten is de liefde voor treinen zo gegroeid, dat in de tuin Erik van De Zwart inmiddels het netwerk van de Rhätische Bahn deels is nagebouwd. Ook die beelden zijn te bekijken op het platform. 

Het aanbod van 24Trains groeit wekelijks. Deels met eigen exclusieve reportages en deels video’s van bijvoorbeeld eerder uitgegeven DVD’s, series en films. 

24Trains.tv gaat nu ook een samenwerking aan met Treinreiziger.nl.

Treinreiziger meldt: ‘Wij gaan voor het online platform de komende periode maandelijks een News Flash maken. De eerste aflevering staat inmiddels online. Ook zul je de komende tijd 24Trains.tv vaker voorbij zien komen op onze site.’

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*