1e Kamer steunt Sander Dekker met aanpassing Mediawet

Een meerderheid van de senatoren in de 1e Kamer steunt het voorstel van de staatssecretaris om de nieuwe Mediawet met alle nieuwe aanpassingen op te knippen en opnieuw aan het parlement voor te leggen.

Een meerderheid van de partijen gaf dinsdag tijdens de wetsbehandeling aan akkoord te gaan met alle toezeggingen die de staatssecretaris deed om zijn omroepplannen. Hiermee lukt het Sander Dekker alsnog zijn plan door beide Kamers te krijgen. Zijn nieuwe Mediawet moest wel op veel fronten afgelopen tijd aangepast worden om deze steun te krijgen.

CDA, SP, PVV, Partij voor de Dieren en 50PLUS zijn niet te spreken over de handelswijze van Dekker. Zij kunnen zich niet vinden in de plannen van de staatssecretaris, maar zijn ook kritisch op de route die hij wil bewandelen om zijn wet alsnog aangenomen te krijgen. Tevens is de wet in stukken geknipt.  De Eerste Kamer stemt volgende week over het voorstel van Sander Dekker. Het onderdeel dat over de regionale omroepen gaat zal dan al in werking treden. De rest van de Mediawet zal een nieuw traject moeten doorlopen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*