15 programma’s ingestuurd voor Emmy

De dra­ma­se­ries ’De zaak Men­ten’ (Max) en ’Als de dij­ken bre­ken’ be­ho­ren tot de in­zen­din­gen van de NPO voor de In­ter­na­ti­o­nal Emmy Awards en de Roc­kie Awards. Ook de do­cu­men­tai­re­se­ries ‘Floor­tje te­rug naar Sy­rië’ (BNN-Vara), ‘Langs de oe­vers van de Yangt­ze’ (VPRO) en de Hu­man-se­rie ‘Schul­dig’ ma­ken deel uit van de se­lec­tie waar­mee de NPO kans hoopt te ma­ken op de tv-prij­zen.

In to­taal heeft de NPO vijf­tien pro­gram­ma’s uit­ge­ko­zen voor de In­ter­na­ti­o­nal Emmy Awards. In de ca­te­go­rie Jeugd zijn dat ‘S­ka­te­keet’ van de EO en de VPRO-pro­gram­ma’s ‘Al­leen op de we­reld’ en ‘Freeks wil­de we­reld’.

In de ca­te­go­rie do­cu­men­tai­res zet de NPO in op de ’De Eu­ro­pe­aan’ (VPRO), ’De sta­ken­de stad’ (KRO-NCRV), ‘Em­ma wil le­ven’ (BNN-Vara), ‘Floor­tje te­rug naar Sy­rië’ (BNN-Vara), ‘Langs de oe­vers van de Yangt­ze’ (VPRO), ‘Schul­dig’ (Hu­man), ‘Te­gen­licht: Cy­ber­ji­had’ (VPRO) en ‘Ver­geet mij niet’ (EO).

Naast de vijf­tien in­zen­din­gen die naar de In­ter­na­ti­o­nal Emmy Awards wor­den in­ge­zon­den, draagt de NPO voor de Roc­kie Awards ook de kor­te ani­ma­tie ‘Ot­to’ van de NTR voor.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*