Ster en SpotX starten proef met programmatic-videocampagnes

Ster is een pilot gestart met video-inventory management platform SpotX. De samenwerking maakt het voor adverteerders en mediabureaus mogelijk om, via de technologie en programmatic infrastructuur van SpotX, video-impressies in te kopen bij NPO Gemist.

SpotX faciliteert de programmatic verkoop van video-inventory aan adverteerders en mediabureaus. Zo zorgen zij ervoor dat deze content op het juiste moment, het juiste publiek bereikt en dat op een zo efficiënt en transparant mogelijke manier. Met de geautomatiseerde verkoop van video-advertenties in real time, wordt zowel het publiek als de adverteerder bediend.

Frank Volmer, directeur Ster: “Ster wil de dominante positie die NPO naast tv en radio ook digitaal heeft, beter verzilveren. Het is een logische stap om nu met programmatic advertising te starten. Het proces van real time bidding zorgt ervoor dat wij voor onze adverteerders het hart van de doelgroep kunnen bereiken met relevante reclame van hoge kwaliteit. We zijn benieuwd naar de mogelijkheden en ondersteuning die SpotX als programmatic-videospecialist in deze pilot, hierin te bieden heeft.”

Elwin Gastelaars, Managing Director bij SpotX Benelux en Nordics: “Ster streeft naar een programmatic toekomst waarin de kijker centraal staat. Ik ben trots dat SpotX de schakel is tussen nu en die toekomst. Door middel van onze samenwerking en ons platform is Ster klaar om op elk tijdstip en over de verschillende mediadragers advertenties aan te bieden, aangepast aan de kijker. Ik hoop dat na de succesvolle pilotfase de overige merken van de NPO, zoals NOS, BVN en DWDD op mobile web, In-App en connected TV op de korte termijn zullen volgen.”

Ster is al 50 jaar een professionele partner voor adverteerders, media en reclamebureaus. Ster exploiteert reclamezendtijd op de televisie- en radiozenders en de websites van de publieke omroep, levert kwaliteit voor de adverteerder en zendt reclame uit met respect voor het Nederlands publiek.

SpotX is een video-inventory management platform dat premium uitgevers en broadcasters voorziet van tools om opbrengsten te maximaliseren. Het platform biedt de technologische infrastructuur voor moderne adserving en programmatic video, de tools voor outstream video-adunits en oplossingen voor connected TV. SpotX geeft toonaangevende uitgevers de volledige controle, transparantie en inzichten die nodig zijn om het koopgedrag van adverteerders en mediabureaus te begrijpen en om de videovoorraad te optimaliseren. Naast het hoofdkantoor ten noorden van Denver, heeft SpotX ook kantoren in New York, San Francisco, Londen, Sydney, Amsterdam, Stockholm, Hamburg, Belfast en Singapore.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*