Radio-dj Martijn Kolkman ook druk met reisprogramma

Radio-dj Martijn Kolkman is bekend door zijn populaire programma’s op Radio 538, Yorin FM, Qmusic en sinds dit jaar Radio 10. In januari 2020 won het nachtprogramma van Kolkman De Nachtwacht Award-verkiezing voor het beste nachtprogramma van Nederland. Daarnaast is hij ook te horen als voice-over voor programma’s op SBS6, Net5 en RTL 5. Maar Kolkman doet meer en is gestart met zijn vijfde seizoen van het online reisprogramma Martijn around the world. Spreekbuis.nl interviewde hem om zijn nieuwe reisvlog.

• Je bent vooral bekend als radiomaker. Hoe ben je in het vloggen gerold?
Stilzitten is een woord dat ik niet ken. Zo ben ik altijd op zoek naar manieren om nieuwe dingen te leren of mijzelf te verbeteren in wat ik al doe. Een paar jaar geleden had ik op een bewolkte woensdagmiddag een sessie waarin ik werd meegenomen in de wereld van vloggers. Iedereen wilde toen de nieuwe Enzo Knol zijn, maar ik niet. Het is belangrijk om content te maken vanuit een passie en bij mij zijn dat reizen en gay nachtleven. Dus met een eerste kleine camera en zonder enige ervaring ben ik op pad gegaan. Met behulp van YouTube tutorials heb ik geleerd hoe je het beste kan filmen en editten. Nu zo’n 4 jaar later kan je het eigenlijk geen vloggen meer noemen, maar zijn het complete Travel Guides die zo op televisie uitgezonden kunnen worden.

• Er zijn al talrijke Youtubers en vloggers die reisverslagen in video maken. Hoe maak jij het verschil?
Het verschil dat ik maak is dat alles klopt. De beste video kwaliteit, de beste muziek en een goed verhaal dat van A tot Z klopt.

• Wat is het verdienmodel van de Martijn around the world-vlog?
Dat zit in de samenwerkingen die ik doe met onder andere hotels. Ik merk dat naarmate Martijn Around The World succesvoller wordt, er steeds meer deuren opengaan. Naast het Kruisherenhotel in Maastricht werk ik veel samen met Hilton hotels. Naast aandacht voor de hotels in de video’s neem ik promotie materiaal op voor de hotels zelf.

• De reiswereld staat op zijn kop door Corona. Wat raad jij aan als ‘travel guide’ voor de vakantieliefhebbers in deze woelige tijden?
Je moet goed kijken wat er mogelijk is en of het verstandig is om naar een bestemming af te reizen. Een tip is de website “Traveldoc”. Hierop vind je alle informatie die je nodig hebt. Ook bij het opnemen van nieuwe bestemmingen maak ik iedere keer de afweging of het kan of niet. Mocht je toch een reis kunnen maken, dan zou ik zeker Lissabon of Malaga bezoeken in deze tijd van het jaar. Het is daar nog echt lekker weer.

• Je reist naar heel wat wereldsteden. Is dat allemaal goed te combineren met je radiowerk voor Radio 10?
Zeker, want het is druk, maar het geeft heel veel energie. Alsof je de hele dag Redbull drinkt, wat ik je overigens zou afraden. De meeste steden kun je in een paar dagen filmen en omdat ik nu, binnen de restricties vooral in Europa opneem, ben ik op zaterdag en zondag gewoon om 10:00 uur te horen op Radio 10.

Speciaal voor Spreekbuis.nl is de tweede aflevering van Martijn around the world-travel guide nu al te bekijken:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*