100-plussers presenteren Hallo Nederland

Jeroen Latijnhouwers en Carrie ten Napel tijdelijk vervangen

100-plussers presenteren vandaag Hallo Nederland

Jo Roos (100) en Tine van Beijeren (101) presenteren vandaag, maandag 17 november, het programma Hallo Nederland van omroep MAX in plaats van het gebruikelijke presentatieduo Jeroen Latijnhouwers en Carrie ten Napel. De 100-plussers nemen de presentatie eenmalig over. De uitzending van vandaag staat volledig in het teken van de enorme groei van 100-plussers in Nederland.

Latijnhouwers en Ten Napel zitten niet werkloos thuis, zij gaan op pad als verslaggevers. Ze brengen items op locatie: samen met, én over Nederlandse 100-plussers.

MAX-woordvoerder Mikel Nijmeijer vertelt dat Roos en Van Beijeren al waren opgevallen toen zij meededen aan  Alle 100 op ’n Rij, een ander MAX-programma. Beide waren ook te gast bij Pauw.

“Het is opvallend dat veel mensen, als je het ze op straat vraag helemaal geen 100 willen worden, 88 is wel genoeg. Deze twee zijn een voorbeeld van hoe het ook kan”, aldus Nijmeijer. Hij hoopt stiekem dat MAX nog vaker met de twee 100-plussers kan werken, maar weet nog niet in welke hoedanigheid. Jo Roos beperkte zich tijdens deze special niet tot de presentatie, hij ging ook op pad voor een verslag. 

“Ze zijn heel dankbaar. Je denkt na zo’n hele dag opnames zullen ze wel moe zijn. Steeds weer opnieuw, autocue lezen… Maar de dag is een cadeautje.” – Mikel Nijmeijer

Hallo Nederland: 100-plussers special, Maandag 17 november, 17.40 uur op NPO 2

Ook te volgen op Facebook.

Eind oktober maakte het CBS bekend dat het aantal 100-plussers is verdubbeld in de afgelopen 14 jaar. Meer hierover op de NOS-site.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*