100 Jaar Radio-podcast in het teken van zeezenders

In de maand augustus staat de ‘100 Jaar Podcast’-reeks van Arjan Snijders en Harm Edens in het teken van de zeezenders.

Met in aflevering 32 ‘de sixties’ en dus: Radio Veronica. Schuchter begonnen met Hilversumpje spelen, weet het bootje halverwege de jaren zestig steeds meer het geluid van de nieuwe beatgeneratie te vangen. Ze blijven zo Hilversum 3 mijlenver vanuit de kust voor. Luister naar veel minder gekende fragmenten, jingles en ander middengolf geluid! Met o.a. Bob & Brenda, Cees van Zijtveld, Rob Out, Lex Harding, Joost den Draaijer, Tineke en vele anderen!

Haal de nieuwe aflevering bij je favoriete podcastboer of via nhradio.nl/podcasts

9 Comments

 1. Die eerste zin waarin wordt vermeld:
  “Schuchter begonnen met Hilversumpje spelen”
  Geeft aan dat men respectloos terug kijkt…
  Voor velen is Zeezender Veronica vanaf 1959 t/m 31 augustus 1974 nog steeds een begrip! Met heel veel plezier naar geluisterd en verdriet toen daar een einde aan werd gemaakt in 1974!
  Anno 2019 is 192Radio via internet te ontvangen, mijn vaste radiozender.
  Met oude én nieuwe programma’s, heerlijke muziek en de originele Veronica jingles, een lust voor de oren…

 2. Alsof Veronica de enige zeezender was in de sixties…vergeet Radio Dolfijn, maar vooral Radio 227 niet; het was de eerste echte popzender van Nederland (met o.a. ondergetekende, Lex Harding en Tom Collins etc)

  • Maar wat wél indruk maakte was een 4 uur durend programma op 192Radio over Dolfijn en 227! Dat had zo de podcast op gekund! (En werd in één ruk door in een Veronica studio opgenomen… Over historisch gesproken! 😉)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*