Piet Steltman (77) overleden

De voormalig presentator van het programma ‘Ja Natuurlijk’ (NCRV) is op 8 februari overleden.

‘Ja Natuurlijk’ was een NCRV-programma over de natuur. Rond 1980 behelsde het programma tevens een quiz waarin drie kandidaten worden getoetst op hun kennis over de natuur, afgewisseld met reportages, tips en wetenswaardigheden over tuin en natuurgebieden. Steltman bleef ook na dit programma actief op gebied van natuurbehoud en -educatie. Hij bracht diverse boeken uit, waaronder Groene Ambachten en Leven met Dieren.

7 Comments

 1. Het is triest om te vernemen, dat onze voormalige buurtgenoot uit Amsterdam woonde op het Pretoriusplein helaas is overleden. Wij woonden toen in de Paardekraalstraat. Wij zijn deze familie nooit vergeten, omdat zij zich inzetten voor andere mensen en met de Padvindrij bezig hielden.
  Hans Louw, Gouda

  • Dag beste Hans,

   Ik weet het niet zeker…maar hebben wij elkaar eerder ontmoet??..
   Ik woonde op het Pretoriusplein naast de familie Stelman. Tijdens de oorlog ben ik ondergedoken geweest bij de familie Stelman in Ermelo…
   Graag hoor ik van je, met groet Joop Rubens

   • Beste Joop, jouw bericht heb ik onlangs gelezen. Ik heb je eens ontmoet op het Pretoriusplein. Je had toen een fiets in je handen. Ik woon al vanaf 1976 in Gouda. Mocht je verder nog informatie willen hebben, dan kun je mij altijd mailen via de website van mijn broer http://www.pieterlouw.nl Mijn e-mailadres wil ik liever niet in het openbaar hebben.

   • Beste Joop, Mijn broer ontdekte je vraag. Fam Steltman, die naast jullie op de 3e verdieping woonde is omstreekt 1950-6- verhuist naar de VD Kunstr. de andere fam Steltman wwonde twee huizen verder in het benedenhuis. De dochters en twee jongen waaronder Pieter. Ik het je een keer gesproken voor je huisdeur met een jongensfiets aan de hand.
    excuus ik had je vraag nooit gelezen Groeten Hans Louw
    Wij wonen nu in Gouda/Groeten Hans Louw

 2. Ik werkte 18 jaar bij het IVN, waar Piet Steltman directeur was. Een geweldig enthousiaste mens met liefde voor natuur. Hij inspireerde velen.

 3. Werkte indertijd veel samen met Piet, vanuit de Kinderboerderij Amstelveen.
  Zal hem niet vergeten, want op de achtergrond was hij een gepassioneerd inspirator in mijn verdere cariere. Rust zacht Piet en dank je wel voor al het goede!

  Hans L. Schippers, Amstelveen. auteur dierenboeken/intnl. publicist dierenmagazines

1 Trackback / Pingback

 1. Deze mediaprofessionals overleden in 2019 - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*