100 Jaar Radio events en podcasts

Met de lancering van de podcastserie Hallo Hier Hilversum gaf NPO Radio 1 op 6 november 2018 de aftrap voor het honderdjarig jubileum van de radio in Nederland. In Hallo Hier Hilversum bespreken Vincent Bijlo en oud-radiomaker Ger Jochems legendarische programma’s en stemmen uit de rijke geschiedenis van de Nederlandse radio.

Iedere zondagmiddag presenteren Harm Edens en Arjan Snijders op NH Radio een minstens 100 uur beslaande radioreeks 100 Jaar Radio. Met veel fragmenten en gesprekken met oud radiomakers. Ook beschikbaar als podcast.

Op zaterdag 12 januari kwam Het Theater van het Sentiment in een bijzondere uitzending vanaf de plek waar de radio werd geboren, het woonhuis van Hanso Idzerda in Den Haag. 

In RTL Latenight spraken Jeroen van Inkel, Coen Swijnenberg en hét nieuwe radiotalent van Nederland: Bram Krikke over de magie van het medium dat honderd jaar geleden voor het eerst de ether in ging: radio.

Bekijk hier een volledig overzicht van alle media-uitingen over de viering van 100 jaar radio in Nederland. Zoals podcasts, radio-uitzendingen, events, boeken en video’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*