NPO schrapt tv-serie over Jos van Rey


Er komt toch geen tv-serie over Jos van Rey. De publieke omroep ziet af van een reeks over de omstreden politicus. Dagblad De Limburger meldt dat de makers Elbe Stevens, Pieter Kuijpers en Raoul Heertje onaangenaam verrast zijn. Raoul Heertje: „Ik vind het onwaarschijnlijk onbeschoft.” Niemand van de publieke omroep heeft hem verteld dat de serie niet doorgaat.

Elbe Stevens is ontstemd: „De publieke omroep heeft ons twee jaar in het ongewisse gelaten. Had gelijk gezegd dat je de serie niet wilde. Grote baas Frans Klein was steeds enthousiast.”

AVROTROS, sinds voorjaar 2017 verbonden aan het project, verwijst door naar de NPO en zegt alleen het ‘jammer’ te vinden dat de serie er niet komt. Suzanne Kunzeler, coördinator drama van de NPO: “We vonden het uitgangspunt van de serie en de ideeën voor de uitvoering ervan niet veelbelovend genoeg.”

Televisieseries worden vaker geschrapt. Vorig jaar was er ook al ophef toen NPO een streep zette door een tv-serie over Pim Fortuyn. Ook de tv-serie van de BNNVARA over Anton Dreesmann (Vroom & Dreesmann) werd vroegtijdig door NPO gecanceld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*