Zorgmonitor: verzekerden zeer tevreden over PNOzorg

Uit de Zorgmonitor van de Consumentenbond blijkt dat consumenten in de periode 2012-2016 het meest tevreden waren over zorgverzekeraars PNOzorg, DSW en ONVZ. PNOzorg scoort net als DSW en ONVZ in deze periode gemiddeld een 8,1. De Zorgmonitor is een vragenlijst over de ervaringen met de zorgverzekeraar en wordt ieder jaar door de panelleden van de Consumentenbond ingevuld.

Het meest tevreden zijn de panelleden over de dienstverlening van hun zorgverzekeraar. Het gemiddelde cijfer voor alle zorgverzekeraars over de afgelopen 5 jaar is een 7,6. Dit betreft onder andere de klantenservice, het afhandelen van rekeningen en de informatievoorziening. De Consumentenbond noemt het opvallend dat vooral de kleine zorgverzekeraars hier goed uit de bus komen. PNOzorg staat samen met DSW en ONVZ in de top 3: alle drie scoren gemiddeld een 8,1.

Ook blijkt uit de resultaten van de Zorgmonitor dat de beperking van de keuzevrijheid door de zorgverzekeraar voor steeds meer verzekerden een reden is om over te stappen: van 47% in 2013 tot 61% in 2016. Ook willen steeds meer verzekerden zelf bepalen wie hen behandeld. In 2013 was dat voor 80% een belangrijke factor, in 2016 is dat 88%.

Meer weten? Lees het artikel over de Zorgmonitor uit de Consumentengids van november.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*