Zijn dit straks de concurrenten van Jinek, Beau en Op1?

Samsung werkt aan een nieuw project rond kunstmatige intelligentie. Onder ‘Project Neon’ willen zij realistische menselijke avatars moet bouwen.

Met project Neon wil Samsung een autonome AI te bouwen voor virtuele menselijke figuren. Hoofd van het project, Pranav Mistry, zegt in een tweet dat de technologie autonoom ‘nieuwe uitdrukkingen, nieuwe bewegingen en nieuwe dialogen’ kan genereren, onafhankelijk van de gegevens waarop het getraind werd. Het project met ‘emo-avatars’ wordt vermoedelijk voorgesteld op CES, de grote elektronicabeurs die vandaag van start gaat in Las Vegas.

De nieuwe avatars kunnen in de toekomst de mens vervangen of zelfs overleden prominenten, zoals Willem Ruis, Mies Bouwman en Willem Duys terug op tv brengen. Enkele jaren geleden werd André Hazes al eens in 3D-hologram live op de planken teruggebracht. Er zitten echter ook risico’s aan deze technieken. De deepfake video van voormalig president Obama van begin 2018 liet al zien dat de verschillen tussen echt en namaak niet meer te zien zijn.

Video waarin Samsung Neon aan bod komt.

1 Trackback / Pingback

  1. Facebook verbiedt deepfakes - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*