Blog Jan Slagter: ‘Na Pauw en Jinek’

[BLOG] Het praatprogramma op de late avond van de publieke omroep werd de afgelopen jaren zeer succesvol gepresenteerd door afwisselend Jeroen Pauw en Eva Jinek, niet voor niets respectievelijk Omroepman van het Jaar 2019 en Omroepvrouw van het Jaar 2017.

‘Pauw’, waar ik regelmatig aan tafel schoof, is mij persoonlijk zeer dierbaar geworden door het gesprek in 2014 met de 82-jarige Ben Oude Nijhuis, die de kwaliteit van de instelling waar zijn vrouw werd verzorgd, aan de kaak stelde. Oude Nijhuis, die twee weken daarna overleed aan een hersenbloeding, inspireerde mij tot het opzetten van een eigen verzorgingstehuis. Toen Eva Jinek besloot over te stappen naar de commerciële omroep RTL en Jeroen Pauw niet lang daarna aankondigde te stoppen, althans te willen gaan werken aan andersoortige programma’s, stond de publieke omroep voor de uitdaging een passend alternatief te zoeken. Daarvoor moesten platgetreden paden worden vermeden. Immers: hoe vervang je iemand als Pauw, die algemeen wordt beschouwd als de beste tv-interviewer van Nederland?

De gevonden oplossing is even creatief als vernieuwend: een carrouselmodel met dagelijks wisselende presentatieduo’s. Op woensdag zijn dat namens MAX Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen. De nieuwe latenight talkshow heet ‘Op1’ en is 6 januari gestart op, inderdaad, NPO 1. De aanvangstijd is 22.25 uur, een halfuur vroeger dan voorheen. Daarbij is rekening gehouden met de wens van veel kijkers. Ik ben erg benieuwd naar hoe dit experiment gaat uitpakken en wens alle duo’s veel succes!

1 Comment

  1. Ik heb alle 3 dagen gekeken naar het programma. Tot nu toe doen de presentatoren het zeer goed. Ik hoop dat er wordt overgegaan op 5 van de besten. Het blijkt nu al dat er een het ook alleen aankan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*