Zendermanager Net5 Annelies Sitvast verlaat Talpa Network eind oktober

Annelies Sitvast, zendermanager van Net5, kiest met ingang van november voor nieuwe uitdagingen en verlaat Talpa Network. Ze is dan elf jaar werkzaam geweest binnen het zendermanagement van SBS6, Net5 en Veronica.

Aanvankelijk vervulde zij er senior aankoop functies, waarna zij in 2015 tot zendercoördinator en in 2017 tot zendermanager van Net5 werd benoemd. Onder leiding van Sitvast verstevigde Net5 zijn marktpositie waarmee ook een stevig fundament onder de samenwerking tussen Net5 en LINDA. werd gelegd.

Petra Knoth, op dit moment Channel Director bij 24Kitchen, volgt Sitvast per 1 december op. Knoth is een breed ontwikkelde mediaprofessional met ervaring op het gebied van zendermanagement, programmaontwikkeling, VOD- en OTT mediaprogrammering. Knoth werkte zeven jaar geleden als zendercoördinator van Net5, was daarna onder meer Channel Director bij TLC, OTT strateeg bij Telegraaf Media Groep en als laatste Channel Director bij 24Kitchen.

Annelies Sitvast over haar besluit: “Ik heb de afgelopen elf jaar met heel veel plezier bij SBS/Talpa Network gewerkt. Als zendermanager wilde ik een substantiële groei laten zien in marktaandeel en de kijker weer enthousiast maken over het merk. Sinds mijn aanstelling hebben we met Net5 een groei in marktaandeel gerealiseerd van ruim 27% in de kerndoelgroep 25-59 jarigen en is voor mij een belangrijk doel bereikt. Ook is de samenwerking met LINDA. inmiddels op gang gekomen en is de zender in goede handen bij Petra, Jildou en Linda. Voor mij is het daarom een uitstekend moment om nieuwe avonturen en uitdagingen aan te gaan.”

Petra Knoth over haar benoeming: “Ik vind het een ongelofelijke eer en mooie uitdaging om te mogen bouwen aan Net5 powered by LINDA., in mijn beleving hét vrouwenmerk in Nederland. Ik verheug me ook erg op de samenwerking met Jildou en Linda, een creatieve krachtenbundeling waar iedere mediaprofessional van droomt. Het voelt goed om na zeven jaar terug te keren bij Net5, in deze bijzondere fase waarin er oneindig veel mogelijkheden zijn voor dit prachtige merk.” 

Marco Louwerens, Directeur Televisie Talpa Network: “Ik begrijp het besluit van Annelies om op een hoogtepunt te kiezen voor nieuwe avonturen en uitdagingen. Annelies is een betrouwbare en professionele collega, ze realiseerde met Net5 het beste marktaandeel sinds elf jaar en heeft de nieuwe samenwerking met LINDA. in goede banen geleid. Ik respecteer haar beslissing, ben haar zeer erkentelijk voor wat ze ons heeft gebracht en wens haar mooie nieuwe uitdagingen toe. Petra Knoth verwelkom ik per 1 december graag als onze nieuwe zendermanager. Ik prijs me gelukkig met alle relevante ervaring die ze meebrengt.”

3 Comments

  1. Ik weet dat Net5 beoogd werd als vrouwenzender. Toch keek ik er, als laat ik zeggen: man van middelbare leeftijd, vaak en graag naar de Amerikaanse politieserie: ‘Law & Order’, een fantastisch feuilleton over rechercheurs uit New York, waarin spanning en sensatie gecombineerd werden met serieuze behandeling van maatschappelijke vraagstukken, dilemma’s, criminaliteit en onrechtvaardigheden. Ik herinner me ook wel andere programma’s in de sfeer van ‘human interest’, waarvan ik de titels niet meer onthouden heb. Op zich wel een voorbeeld van marktgerichte TV, die kwaliteit bood.

  2. Dit is natuurlijk echt onzin wat Annelies zegt. Talpa gaat eindelijk aan de slag met NET5 en dan is zij toe aan een nieuwe uitdaging. Als zendermanager gaat het je toch ook om een goeie zender te bouwen. Het is ook onzin om terwijl je Linda en Jilda aan het roer hebt staan nog een nieuw iemand aan te trekken. Zonde van het geld dat beter in de programmering kan.

    Je zou denken met Linda erbij dan gaat er eindelijk wat gebeuren. Echter kiest ze net als al haar voorgangers weer voor het langzame bouwen en dat doormiddel van weer wat gerommel op die dinsdag en woensdagavond. Dat gaat niet werken! En veel te weinig Nederlandse programma’s. Beter hadden ze een geheel nieuwe zender onder de naam Linda gelanceerd met veel Nederlandse series, Peking Expres, remake van Single, Het Blok, Een serie met Linda zelf, van Linda online afgeleide tv programma’s en enkele buitenlandse series en films. En dan wel films voor deze doelgroep en niet Harry Potter.

  3. Die hele opzet om van Net5 een vrouwen zender te maken komt natuurlijk niets terecht. Kijk naar Iris en haar dates. Nou is kijk het verkeerde woord want er kijkt geen hond naar. De NCIS series en the Rooky en Hawai5.0 zijn de enige top 25 hits.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*