Pand van RTL is deels niet veilig

Corridors van het achterste gedeelte van het RTL-pand aan de Barend en van Dorpweg op het Mediapark in Hilversum zijn hermetisch afgesloten. Werknemers van onder meer RTL-nieuws mogen er niet meer doorheen omdat het niet veilig zou zou zijn.

’Vorige week vrijdag lieten we je weten dat de corridors tot nader order afgesloten zijn’, mailde RTL maandag naar haar werknemers. ’Vandaag is hier onderzoek naar gedaan. Tijdens dit onderzoek zijn bouwkundige gebreken ontdekt. De corridors blijven daarom gesloten totdat veilige doorgang kan worden gegarandeerd. Tot die tijd zijn de corridors verboden gebied’. 

Een woordvoerster van RTL laat weten dat werknemers elders in het gebouw geen gevaar lopen. „We hebben de deuren afgesloten en mensen moeten nu via de parkeergarage naar hun werkplek lopen. We zijn liever save than sorry en zorgen ervoor dat niemand door dat deel loopt”, legt zij uit. „De corridor zit in het achterste deel van het pand. Nee, het staat niet op instorten.” Wat er aan de hand is kan zij dinsdag niet vertellen. „Ik weet niet precies wat er mis is, maar aan het plafond was iets te zien wat niet normaal was. Op die manier zijn wij erachter gekomen dat er iets aan de hand was. Nee, er zaten geen scheuren in”, vertelt zij desgevraagd. 

„Er is vrijdag onderzoek gedaan en over twee weken weten wij of en wat er gedaan moet worden om het een en ander te herstellen”. De in de mail genoemde noodwerkzaamheden noemt zij „voorbarig”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*