Noah’s Ark tikt 1 miljard Youtube-views aan

Het Youtube-label Noah’s Ark heeft het totaal van 1 miljard views bereikt. Vorig jaar werd al bekend gemaakt dat de magische grens van 1 miljoen abonnees was bereikt, waar het label een Gouden Playbutton voor ontving.

Het YouTube-kanaal staat inmiddels in Nederland op #19 in de lijst van meeste views en boekt ook veel succes over de grens. De video’s – overwegend Nederlandstalig – worden over de hele wereld bekeken, met o.a. landen als Turkije, Colombia en Duitsland in de top. Het label werkt samen met artiesten als Hef, Kraantje Pappie, Bizzey, Murda, Jonna Fraser, S10, Sor, Ramiks, Dave Budha, Diggy Dex, Linde Schöne, Caza en sinds kort ook Kevin.

Nadat Noah’s Ark in 2008 van start ging op YouTube met Jiggy Djé’s Positivisme was het één van de eerste labels die zich op dit platform niet alleen richtte op het uitbrengen van videoclips; je vindt er tal van documentaires, vlogs en formats, zoals ‘Overheid Doet Niks’, ‘Pokoe maken terwijl Kees allemaal dingen zegt’, ‘Bij Jiggy In De Auto’ en ‘Arkalarm’. Een mooi recent voorbeeld is ‘Rookworst de Podcast’, waarbij Hef in gesprek gaat met andere artiesten. De eerste twee afleveringen die dit jaar online kwamen werden beiden ruim een half miljoen keer bekeken, wat dit momenteel tot één van de succesvolste Nederlandstalige podcasts maakt binnen het YouTube-landschap.

raciela Velasco (Head of Digital Top Notch & Noah’s Ark): “We zijn zeer dankbaar dat we met zo’n divers palet aan artiesten en content de 1 miljard views hebben weten te bereiken. Noah’s Ark is in 12 jaar uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende spelers in het YouTube-landschap en net zoals de muziek, het meme kanaal op Instagram of de Rookworst podcast (s/o Hef) werkt ons team er dagelijks aan om met Noah’s Ark te blijven verrassen en groeien; zowel in content als in cijfers.”

In de afgelopen 12 jaar zijn er op het kanaal meer dan 1100 video’s geüpload. De top 3 van de best bekeken video’s ziet er zo uit:
1. Bizzey – Traag ft. Jozo & Kraantje Pappie (prod. Ramiks & Bizzey) met 277 miljoen views de best bekeken Nederlandstalige videoclip ooit
2. Yung Felix – Loco ft. Poke & Dopebwoy met 115 miljoen views
3. Murda & Ezhel – Aya (prod. Spanker) met 42 miljoen views

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*