Writing with Fire wint de NPO IDFA Audience Award

De Indiase film Writing with Fire van Sushmit Ghosh en Rintu Thomas heeft de NPO IDFA Audience Award (€ 5.000,-) gewonnen, de grote publieksprijs van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).

Een scène uit de Indiase film Writing with Fire.

De prijs wordt vanavond in DeLaMar in Amsterdam om 18.30 uur uitgereikt voorafgaand aan de vertoning van de film.

Writing with Fire
In Uttar Pradesh wordt een lokale krant gerund door vrouwen uit de laagste sociale klasse − een unicum in conservatief India. Gewapend met moed, doorzettingsvermogen en smartphones doen ze verslag van heikele kwesties. NPO 2 gaat deze film, een internationale coproductie met de EO, begin volgend jaar uitzenden.

NPO IDFA Audience Award
De winnaar van de NPO IDFA Audience Award wordt bepaald door de bezoekers die na afloop van een filmvertoning via een stemkaart hun waardering kenbaar maken. De NPO IDFA Audience Award wordt dit jaar voor de eerste keer mogelijk gemaakt door de NPO. Er deden dit jaar 137 films mee aan de publieksprijs. In totaal hebben er 16.271 mensen gestemd.

NPO 2 zendt elk jaar tijdens IDFA een aantal 2Doc IDFA Primeurs uit, kort nadat deze documentaires in première zijn gegaan op het festival. Meer informatie over NPO 2, 2Doc en IDFA is te vinden op npo.nl/documentairetips. De nieuwsbrief 2Doc Weekly verschijnt elke zondagochtend, met daarin alle documentaires van de komende week op een rij – ook meteen te bekijken via NPO Start.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*