Wonen in ’oude’ KRO-studio

Nu de steigers in rap tempo verdwijnen voor de gevels worden de contouren van het verbouwde KRO-eiland in Hilversum steeds beter zichtbaar.

Op de plek aan de Emmastraat waar de katholieke omroep jarenlang haar radio- en televisieprogramma’s maakte worden 85 appartementen, waarvan 26 voor mensen met een zorgindicatie, gebouwd.

De woningen zijn verdeeld over vier gebouwen op het terrein. Een deel van het oude omroepgebouw met monumentale waarde is blijven staan. De ronde vormen, witte belijning en gele stenen van het oude hoofdgebouw zijn doorgetrokken in de nieuwbouw.

De 26 zorgappartementen (via Hilverzorg) komen in de KROon, het oude monumentale hoofdgebouw. Daar komen ook algemene ruimten voor bedrijven of diensten in de zorgsfeer. Denk aan een fysiotherapeut of een dagbesteding. De 59 huurappartementen in de overige drie gebouwen, die de namen Amalia, Alexia en Ariane krijgen, vallen allemaal in de vrije sector. De verhuur is begin juni van start gegaan en gaat ineens hard. Van de 59 ’gewone’ appartementen zijn er nog maar vijf beschikbaar. Van de 26 zorgappartementen zijn er nog 22 vrij. Die zullen naar verwachting ook pas vlak voor de oplevering eind dit jaar verhuurd worden aan mensen die een indicatie krijgen. Opvallend element in het complex zijn de appartementen die verrijzen in de herbouwde Studio 1 op het binnenterrein. De oude geluidsstudio is afgebroken maar door de architect teruggebracht in het ontwerp.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*