Winnaars van de Sublime Awards 2023 bekend gemaakt

image001.png

Deze week heeft Sublime live op de radio verschillende artiesten in het land verrast met het uitreiken van de Sublime Awards. In februari konden luisteraars van Sublime en fans van de artiesten hun stem uitbrengen op hun favoriete artiesten en acts in zeven verschillende categorieën.  O.a. Angelique Houtveen, Jaap Brienen en John Williams hebben de Sublime Awards aan de winnaars mogen overhandigen. 

Winnaars 2023

Sarah-Jane heeft voor haar nummer Fragile de Sublime Award gewonnen voor Best Song. Best Album ging naar Sabrina starke voor haar EP Our Time Our Music een bijzonder project dat bestaat uit persoonlijke verhalen in duetten met artiesten als Tasha’s World, Kay Slice, Maikal X, Ivan Peroti en Julia Zahra. In de nieuwe categorie van dit jaar, Best Producer, werd Mitchell Yard de winnaar. Jared Grant timmert al even aan de weg, maar is afgelopen jaar volgens de luisteraars van Sublime definitief doorgebroken en won de Talent award. De Dutch Jazz award ging naar Organix en met vele optredens en met haar nieuwe album We Never Stop in 2022 werd Candy Dulfer gekozen tot Best Artist.  De award voor Best International Act ging naar Lizzo, die ook al eerder dit jaar verschillende Grammy’s won en deze zomer te zien is op NN North Sea Jazz.

Reacties van Sarah-Jane en Sabrina Starke

Dit jaar werden de Sublime Awards live uitgereikt in De Sublime Ochtendshow en De Sublime Middagshow. De winnende artiesten, die dit van tevoren nog niet wisten, mochten op verschillende locaties in het land de award in ontvangst nemen. Volledig verrast, bracht dit spontane en bijzondere reacties met zich mee. 

Sarah-Jane winnares van de award voor Best Song: “Het betekent heel veel voor mij, omdat ik er echt alles in heb gestopt. Ik ben al zo lang bezig dus ik ben echt onwijs dankbaar dat jullie dat zien en dat erkennen. En niet alleen voor mezelf maar voor elke beginnende artiest. Elke artiest die al heel lang bezig is. Sublime is één van de weinige stations die ons echt ziet en ons hoort, dus dit is echt een mijlpaal.”

Sabrina Starke winnares van de award voor Best Album: “’Het raakt me gewoon om meerdere redenen, het is ontstaan in een tijd waar we het super zwaar hadden als artiesten en dat ik toch wat wilde doen. Sowieso was het een hele fijne samenwerking. Ik zit nu ook met Tasha hier, de track die we hebben gemaakt is ook special. We hebben het op Moederdag opgenomen. Aan alle kanten klopte het gewoon, muziek is altijd diep en ja dat komt gewoon even binnen.”

Oeuvre Award

Eerder overhandigde Candy Dulfer namens Sublime bij een optreden van haar in De Vorstin in Hilversum, haar vader, Hans Dulfer (82 jaar) op het podium de Sublime Oeuvre Award.

Het rapport: Hans Dulfer is een Nederlands Jazz icoon. Een voorbeeld voor vele en een man die zijn hele carrière dicht bij zichzelf is gebleven en precies heeft gedaan wat hij wilde doen. Hij durft te experimenteren, buiten de hokjes te bewegen en doet dat tot de dag van vandaag nog steeds met veel passie en liefde voor de muziek. Alle Dj’s bij Sublime waren het er dan ook unaniem mee eens dat Hans Dulfer voor zijn bijdrage aan de Nederlandse Jazz-scene, zijn vurige live-shows en gehele repertoire de Sublime Oeuvre Award moest winnen. Van harte gefeliciteerd!

Sublime Awards

De Sublime Awards, die voor het tweede jaar uitgereikt werden, zijn in het leven geroepen om voornamelijk funk, soul en jazzartiesten van Nederlandse bodem in de spotlight te zetten en via de awards erkenning te geven voor hun werk. In zeven categorieën worden zes genomineerden geselecteerd door een vakjury. De luisteraars en fans bepalen vervolgens de uiteindelijke winnaars.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*