Viaplay komt met documentaireserie over Max Verstappen

De driedelige documentaireserie ‘Max Verstappen: Anatomy of a Champion’ gaat op zondag 2 april in première op Viaplay en biedt kijkers een unieke inkijk in het leven van een jong racetalent. De serie volgt Max Verstappen terwijl hij traint en concurreert op het hoogste niveau van de autosport. Kijkers worden meegenomen in Verstappens Wereldkampioenschap-winnende seizoen 2022, zijn jeugd en zijn intense relatie met zijn vader, Jos Verstappen. De serie biedt een onthullend en emotioneel portret achter de racehelm van één van de grootste namen in de Formule 1.

‘Max Verstappen: Anatomy of a Champion’ geeft kijkers en Formule 1-fans ongekende toegang tot het leven van Max Verstappen. Het onthult voor het eerst de complexe persoonlijkheid achter het fenomenale talent. De serie laat zien hoe Max – nog steeds een jonge man – streeft naar perfectie en vaak de last van de enorme media-aandacht en verplichtingen op zijn schouders voelt.

In naam van de vader
Via interviews met naaste familie en vrienden wordt een beeld geschetst van een vastberaden en gedreven jongeman – geboren in een familie van autocoureurs en risiconemers – met veel liefde en respect voor niet alleen de autosport maar ook zijn vader. De serie toont de nauwe band tussen vader en zoon en de cruciale rol die Jos heeft gespeeld in Max’ zijn weg naar succes. Zoals Jos Verstappen zegt: “Veel mensen hebben geen idee wat er nodig is om aan de top van de sport te komen.”  

Max Verstappen, tweevoudig Formule 1-wereldkampioen: “Het afgelopen seizoen heb ik Viaplay toegang gegeven tot mijn wereld om een eerlijke en persoonlijke blik te werpen op mijn carrière en leven. Hoewel het verhaal natuurlijk heel bekend is voor mij, hoop ik dat dit kijkers de kans geeft om te zien wat iedereen om mij heen heeft bijgedragen aan het behalen van het succes dat we tot nu toe hebben gehad. Ik hoop ook dat het fans over de hele wereld meer inzicht geeft in het harde werk, de toewijding en de passie die nodig zijn om op het hoogste niveau in de autosport te concurreren. Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt en ik hoop dat we samen kunnen blijven pushen om nog meer te bereiken.”

Ook vader Jos Verstappen is enthousiast: “‘Max Verstappen: Anatomy of a Champion’ is een persoonlijk en eerlijk portret van onze relatie als vader en zoon. Het is ongelooflijk om mijn zoon te zien groeien tot een van de meest gedreven en beste coureurs ooit in de sport, en ik ben zo trots dat ik deze reis samen met hem ben begonnen. Ik hoop dat deze serie kijkers meer waardering zal geven voor de opofferingen en het harde werk van iedereen die betrokken is bij het behalen van succes op het hoogste niveau. Ik ben erg trots op Max, en ik hoop dat zijn fans zullen genieten van deze unieke serie achter de schermen.” 

Peter Nørrelund, EVP & Chief Sports Officer, Viaplay Group: “Dit is een ongelooflijk onthullende en emotionele serie die kijkers meeneemt op een reis door het leven van een waar racetalent. Van de intense voorbereiding en strategie die bij elke race komt kijken, tot de persoonlijke worstelingen en triomfen die hem als persoon vormen, deze show biedt een ongeëvenaard inzicht in de geest en het hart van een van de grootste sterren van de sport. Voor zowel die-hard F1-fans als iedereen die geïnteresseerd is in de menselijke kant van competitie op het hoogste niveau, is dit gewoon geweldige content. We zijn ontzettend blij en trots op de samenwerking van Viaplay met Max en zijn team.”

De eerste aflevering van ‘Max Verstappen: Anatomy of a Champion’ gaat op zondag 2 april in première op Viaplay. De tweede en derde afleveringen gaan de daaropvolgende zondagen in première.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*