Winnaars van de Binge Awards 2023 zijn bekend

De vierde editie van de Streaming Video Awards, waarbij awards worden uitgereikt aan de beste videocontent op de streamingdiensten van Nederland, levert een aantal verrassende winnaars op.

In Beeld & Geluid zijn vanavond voor de vierde keer de Binge Awards uitgereikt. In aanwezigheid van streamingplatformen, tv-producenten, mediabureaus en omroepen zijn prijzen toegekend aan de beste films, series en realityshows die het afgelopen jaar in Nederland te zien waren op de streamingdiensten. 

Winnaars Binge Awards 2023

 • Beste Serie: The Last of Us – HBO Max
 • Beste Film:  Luther: The Fallen Sun – Netflix
 • Beste Realityshow: De Verhulstjes – Videoland 
 • Beste Nederlandse Productie: Oogappels – NPO Start
 • Meest Bingewaardige Serie: The Kardashians – Disney+

Om genomineerd te kunnen worden voor de Binge Awards 2023 tellen vier factoren mee: populariteit, waardering, engagement en Net Promoter Score (of iemand de videocontent aanraadt aan een ander). Bindinc. gebruikt hun nieuwe dienst VOD Insights om de populairste videocontent te selecteren. Deze dienst analyseert maandelijks het kijkgedrag van 4.000 Nederlanders op de streamingdiensten. Vanuit deze onafhankelijke data worden de winnaars geselecteerd. Op deze manier bepaalt niet alleen de populariteit of iemand een Binge Award wint, maar speelt de waardering van de kijker ook een grote rol.

Panelgesprekken

Tijdens de awardshow in Beeld & Geluid spraken experts over de huidige en toekomstige staat van streaming in Nederland. Besproken zijn onder andere het heikele punt van accountsharing, de kracht van sport en live events voor streaming, de noodzaak van ijzersterke Nederlandse producties in het internationale speelveld, en de komst van commercials naar de streamingdiensten. 

3 Comments

 1. >Meest Bingewaardige Serie: The Kardashians – Disney+

  je moet er maar zin in hebben. ik hou het wel bij lineaire tv

 2. Waarom staat er maar kort rijtje aan winnaars?
  Er zijn veel meer prijzen uitgereikt zoals o.a. aan Even tot hier.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*