NOS en KRO-NCRV vallen in de prijzen bij Dutch Interactive Awards 2023

Gisteren zijn, tijdens een feestelijke uitreiking van de Dutch Interactive Awards in de Beurs van Berlage, de beste Nederlandse Interactieve cases bekroond. KRO-NCRV en NOS hebben een DIA-award gewonnen.

CONTENT
Winnaar zilver: NOS – Beleef de belangrijkste momenten: hoogtepunten in livestreams
Deze case blinkt uit in innovatieve functionaliteit, gecombineerd met content waar de kijkers echt op zitten te wachten. Het is interessant te zien hoe de NOS zelf heeft aangestuurd op innovatie, door bij de streamingleverancier met dit plan aan te kloppen. Met deze contentcase heeft de NOS verdieping weten te creëren waar strategisch denkwerk aan ten grondslag lag. De effectiviteit is indrukwekkend: er wordt veel gebruikgemaakt van het instant terugkijken van hoogtepunten in de livestream.

DATA
Winnaar zilver: KRO-NCRV – Ruimteschip Aarde postcodetools
Deze case is een prachtig voorbeeld van innovatieve toepassingen van data: het spreekt erg tot de verbeelding. Met name valt op dat de data toegankelijk zijn gemaakt voor een breed publiek en dat er mogelijkheden zijn voor sociale impact. Het is sterk dat dit project is gekoppeld aan andere afdelingen en initiatieven binnen de omroep. Daar ligt volgens de jury de grootste potentie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*