Winnaars eerste kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2018

De eerste vijf programma’s hebben zich geplaatst voor de nominatielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2018.

Het was een spannende ronde met veel stemmers en uiteindelijk vijf winnaars die er mogen zijn. In die bovenste regionen zien we twee oude bekenden en drie nieuwkomers.

Dit is de top 5 (in alfabetische volgorde)

1 Flikken Rotterdam (Avrotros)
2 Geheime dagboek van Hendrik Groen (MAX)
3 Hotel Romantiek (KRO-NCRV)
4 Ilse’s veranda (Avrotros)
5 Penoza (KRO-NCRV)

Dat de MAX-serie Hendrik Groen hoge ogen gooit, is geen verrassing, de reeks over een bejaardentehuis in Amsterdam trekt week na week torenhoge kijkcijfers, Hotel Romantiek is wel een beetje een surprise. Het programma werd goed gewaardeerd maar grote hoeveelheden kijkers trok de datingshow voor ouderen niet. Hetzelfde geldt voor het muziekprogramma waarin Ilse DeLange bevriende muzikanten liet afreizen naar countryhoofdstad Nashville. De twee spannende series Penoza en Flikken Rotterdam maken de top 5 compleet. Opvallend feitje: alle door het publiek gekozen programma’s zijn uitgezonden door de Publieke Omroep.

25 programma’s
De komende tijd volgen nog drie voorrondes totdat twintig programma’s en series zijn gekozen die in oktober 2018 kans maken op de Gouden Televizier-Ring. De redactie van Televizier kiest daarna nog 5 programma’s die een wildcard krijgen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*