Winnaar zevende seizoen Heel Holland Bakt bekendgemaakt

Anouk is de kersverse winnaar van het MAX-programma Heel Holland Bakt. Dat werd zojuist bekendgemaakt in een spannende finale, waarin ze haar medefinalisten Esther en Jeanette versloeg. Anouk mag zich vanaf vandaag de Beste Thuisbakker van Nederland 2019-2020 noemen.

Rustig en doelgericht bakte de 43-jarige Anouk zich naar de winst van Heel Holland Bakt en daarom mag ze zich de Beste Thuisbakker van Nederland 2019-2020 noemen. Anouk over de winst: ”Het moment dat je naam wordt genoemd en je weet dat je hebt gewonnen is zo overweldigend. En een grote opluchting, het is volbracht. Maar het voelt ook nog steeds een beetje alsof het niet over mij gaat.” In een interview op de website van Heel Holland Bakt vertelt Anouk meer over haar ervaring in de befaamde Heel Holland Bakt-tent.

Anouk wist de jury, bestaande uit culinair publicist Janny van der Heijden en Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, keer op keer te imponeren met haar technieken, creativiteit en originele recepten. Ze kreeg gedurende het seizoen maar liefst drie meesterbakkermedailles opgespeld. Het spektakelstuk van de finale, de laatste opdracht van dit seizoen, was een finaletaart van maar liefst 1,5 meter lang. Anouk maakte een concepttaart; ze verwerkte in deze taart haar leven in boeken en gebruikte hiervoor verschillende smaken en technieken. De jury: ”Dit was een fantastisch seizoen. Anouk is een terechte winnaar. Vanaf het begin af aan heeft zij stabiel gebakken. Ze is heel creatief, heeft alles goed voor elkaar en beheerst fantastische technieken.”

Doorbakken met Anouk
Nu Anouk Beste Thuisbakker van Nederland is, breekt een nieuwe periode aan! Woensdag 12 februari is ze samen met Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven en medefinalisten Esther en Jeanette te zien in de laatste aflevering van Doorbakken om 21.30 uur op NPO 1, gepresenteerd door Irene Moors. Op vrijdag 14 februari is Anouk te zien in Tijd voor MAX om 17.10 uur op NPO 1.

Terugblikken met Esther en Jeanette
Op Heelhollandbakt.nl blikken finalisten Esther en Jeanette ook terug op hun deelname aan Heel Holland Bakt. De Gelderse Esther, die tweemaal meesterbakker is geworden dit seizoen, kijkt tevreden terug op haar leerzame HHB-avontuur. ”Chocolade tempereren of croissantdeeg maken, daar draai ik mijn hand nu niet meer voor om. Als je iets nieuws probeert, is het ook geen drama als het mislukt.” Het mooiste compliment gaf Robèrt voor haar Bossche boltaart, die volgens hem in een chique patisseriezaak zou passen. Jeanette viel op in de tent vanwege haar taarten met aparte combinaties. ”In de tent heb ik ook nog een taart gemaakt met mousse van Haagse hopjes en dat was een groot succes. We kregen de opdracht om een streektaart te maken en ik wilde daarom iets doen met hopjes omdat ik nu in de buurt van Den Haag woon en met blauwe bessen uit Limburg.”

De gehele interviews met de winaar Anouk en finalisten Esther en Jeanette zijn te lezen op www.heelhollandbakt.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*