Wim Anker: ‘Geen excuses van Twan Huys’

Advocaat Wim Anker heeft op de site van zijn kantoor een reactie gegeven over uitzending van Twan Huys. Deze is hieronder te lezen.

Helaas gisteravond in het programma RTL Late Night geen excuses of een spijtbetuiging van de presentator van dit programma. Dat noopt ons kantoor tot (nogmaals) een korte reactie.

1. Twan Huys stelt in de uitzending van 15 oktober jl. opnieuw dat er heldere afspraken zijn gemaakt over een tafelgesprek met de heer Jerry Afriyie en zijn raadsman en Jenny Douwes en haar advocaat. Daar is geen sprake van. De namen van Afriyie en zijn advocaat zijn in het voorgesprek niet gevallen. Het was op 27 september jl. een oriënterend gesprek. Het ging bovenal over verschillende juridische onderwerpen die interessant konden zijn voor het programma. De Blokkade-zaak leek een geschikt eerste item. Wim Anker zegde toe dat hij zou komen en dat hij met Jenny Douwes zou overleggen of zij ook mee wilde komen.

Bovendien ging het in het gesprek alleen over de rechtszaak, Wim Anker wilde pertinent niet dat er een discussie zou komen over het fenomeen Zwarte Piet. Dat er een toezegging is gedaan dat Jerry Afriyie en zijn advocaat met Jenny Douwes en Wim Anker aan tafel zouden gaan, wist Wim Anker niet. Hij heeft tijdens het eerste gesprek aantekeningen gemaakt, waaruit blijkt dat een rondetafelgesprek absoluut niet aan de orde is geweest. Hij kon daar ook geen afspraak over maken zonder overleg en toestemming van zijn cliënte.

Onbegrijpelijk dat de presentator tot tweemaal toe spreekt over harde afspraken tussen partijen.

2. Tijdens de uitzending blijkt dat het RTL Late Night helemaal niet te doen is om een gesprek over de rechtszaak. Wim Anker krijgt geen enkele vraag, hij komt alleen aan het woord omdat hij zelf inbreekt. Wim Anker is gebruikt als lokeend om Jenny Douwes naar de studio te krijgen en het gesprek gaat alleen over Zwarte Piet, waar hij het nou juist pertinent niet over wilde hebben.

3. Stuitend is ook dat vlak voor de uitzending er een twistgesprek plaatsvindt tussen Jenny Douwes en de presentator. Jenny Douwes wil van Twan Huys de toezegging dat Jerry Afriyie en zijn advocaat niet aan tafel komen. Zij vraagt Twan Huys haar zijn woord te geven. Dat doet de heer Huys. Dat geeft hij ook toe tijdens de uitzending van vrijdag jl. Na 30 minuten uitzending blijken deze woorden al zonder waarde te zijn. Op zich is dat al klachtwaardig. Wim Anker was niet bij dit bewuste gesprek aanwezig.

4. De presentator verschijnt op zaterdag 13 oktober in het programma RTL Boulevard en Wim Anker en Jenny Douwes krijgen de zwartepiet toegespeeld. Twan Huys zegt dat er tijdens het eerste gesprek van de redacteur met Wim Anker sluitende afspraken zijn gemaakt over het tafelgesprek. Volstrekt onjuist gelet op punt 1.

5. Opnieuw besteedt de presentator aandacht aan deze kwestie en nu in de RTL Late Night-uitzending van maandag 15 oktober jl. Hij schaadt opnieuw de naam en integriteit van Wim Anker en het kantoor. Dat is de reden voor deze tweede reactie.

Twan Huys stelde in de uitzending van RTL Boulevard van 13 oktober jl. dat hij na alle ophef nog geslapen had als een roos. Dat geldt echter niet voor Wim Anker, helaas. We hebben (te) veel vertrouwen gehad in Twan Huys en in zijn team. Dat is beschaamd. Wij schuiven sporadisch aan in praatprogramma’s op tv. Kennelijk moeten afspraken schriftelijk worden bevestigd.

Dit is het laatste dat we over deze kwestie zeggen. De presentator gebruikt tweemaal het medium tv om zijn statement te maken. Wij doen dat nu via onze site. De zaak is al voldoende opgeblazen.

Onze eindconclusie is: een kat in het nauw maakt rare sprongen!

Namens kantoor Anker & Anker,

W. Anker

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*