NPO 3-discussie laait weer op

Al jaren wordt er in de politiek en de omroepwereld om NPO 3 af te schaffen. Nu NPO met concrete bezuinigingsmaatregelingen moet komen laait de discussie over het derde publieke net weer op.

Al langere tijd blijven de kijkcijfers van NPO 3 achter. Alleen bij sportwedstrijden, Zondag op Lubach en de succesvolle tv-serie De Luizenmoeder weten veel Nederlanders dit kanaal te vinden. Volgens mediajournalist Rob Goossens zal NPO 3 ook komende tijd ook niet meer kijkers gaan scoren, nu NPO deze zender vooral als ‘herhaal kanaal’ inzet. Momenteel gaat er 37 miljoen euro per jaar naar NPO 3. Volgens Goossens kan er bij afschaffing van deze zender direct flink geld bespaard worden. Vervolgens kan het geld gebruikt worden voor kwaliteit.

‘Het is nu al een herhaalkanaal en je ziet dat NPO 3 op sommige dagen niet in de top 10 best bekeken zenders staat. Wanneer je zo goed op de afstandsbediening staat, dan is dat eigenlijk een totale schande’, aldus Goossens.

In De Telegraaf gaven ook enkele politieke partijen een reactie op mogelijke bezuinigingsmaatregelingen, waaronder het verminderen van publieke zenders.

Lees hier het Telegraaf artikel

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*