Willem Wever bestaat 25 jaar

Het KRO-NCRV programma Willem Wever bestaat dit jaar 25 jaar! Al vanaf 1994 gaan kinderen tussen de 10 en 13 jaar met de presentator op pad om antwoord te krijgen op hun prangende vragen. Deskundigen uit binnen- en buitenland beantwoordden talloze vragen en vele leraren werden uitgedaagd door hun leerlingen in de Willem Wever Challenge.

Willem Wever is op heel veel bijzondere plekken geweest en heeft deuren geopend die voor anderen gesloten bleven. Zo was het programma bij de lancering van de Endeavour op Cape Canaveral (VS), bij de glazenwassers op de Twin Towers en maakten ze een paraboolvlucht.
Jochem van Gelder was presentator van het eerste uur en werd opgevolgd door onder andere Jetske van den Elsen, Ewout Genemans en Ajouad El Miloudi. Momenteel wordt Willem Wever gepresenteerd door Tess Milne. Ook verleent wetenschapper Diederik Jekel regelmatig zijn medewerking aan het programma.
Dit jaar lanceerde Willem Wever de eerste Nederlandse, spraakgestuurde quiz. En zo werd Willem Wever ook een gezelschapsspel voor jong en oud met een interactieve speaker. Voordat Willem Wever op televisie werd uitgezonden was het al een gevestigde naam op de radio: Wie weet waar Willem Wever woont?Een programma waarin luisteraars hun vragen konden opsturen en de presentatoren op zoek gingen naar het antwoord.
Vanaf 13 januari is er een nieuwe serie van Willem Wever te zien waarin ze iedere aflevering terugblikken op een spraakmakend fragment uit het 25-jarig bestaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*