Wilfred Genee vereeuwigd in het archief van Beeld&Geluid

Het BNR programma The Friday Move wordt vanaf nu voor de eeuwigheid bewaard in de archieven van Beeld & Geluid in Hilversum. Het programma viert vandaag haar 15 jarig jubileum op de middenstip van de Johan Cruijff ArenA. Directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, Eppo van Nispen tot Sevenaer, maakte tijdens de uitzending bekend dat het radioprogramma wordt opgenomen in het nationale media-archief. 

Eppo van Nispen tot Sevenaer: ‘Zelf ben ik al heel lang fan van The Friday Move, maar belangrijker is dat het programma voor de generatie na ons een goede weergave is van wat er speelt in de samenleving. Het is daarom waardevol om het goed vast te leggen.’ 

Wilfred Genee is al 15 jaar lang presentator van het programma dat bekend staat als de leukste vrijdagmiddagborrel van Nederland. VVD-minister en fractieleider Dilan Yeşilgöz was sidekick. Vriend van de show René Froger daagde Genee uit om zelf de microfoon te pakken voor een EK-duet. Terwijl het Nederlands Elftal zich klaarmaakte voor het groepsduel tegen Frankrijk, bracht het duo in de Johan Cruijff ArenA het nummer ‘Johnny Rep’  ten gehore.  

Tompouce 

RTL Nieuws-opinieleider Gijs Rademaker liet speciaal peilen wat de EK-snacks van Nederland zijn en onderzocht het Nederlandse gedrag rond de wedstrijden van Oranje. Uit de peiling blijkt dat de tompouce en de bitterbal de ultieme EK snack zijn. Bijna een kwart van de mensen die het EK volgen doet mee aan een EK-pool en 20 procent draagt oranje kleding of andere oranje accessoires. 

Marc Adriani, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, kijkt dan ook uit naar de volgende 15-jaar: “Genee stelt altijd net die ene vraag waardoor gasten verrast zijn en soms meer zeggen dan ze eigenlijk van plan waren. Zijn scherpte kenmerkt het programma en de sfeer is uniek. Met zijn vaste team zet hij al jaren een prachtig programma neer waar wij als BNR trots op zijn.” 

6 Comments

  1. Overdreven om van zo’n praatprogrammaatje , zo iets groots te maken !!! Kwebbeltante Genee, U kent hem wel, van huis uit opnaaier én matennaaier . Maar de Heer van Nispen tot Sevenaer is héél graag goeie vriendjes met bekende lieden !!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*