Wild FM gaat meer live uitzenden

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Wild FM werd overgenomen door Bas Emons. Na een turbulente start en een jaar hard werken door de (overgebleven) werknemers wil het station verder bouwen aan de toekomst.

Daarvoor heeft Wild FM versterking gevonden in de vorm van een nieuwe stationmanager (Frank Schildkamp), een nieuwe music director (Coen Bom), een vertrouwde programmaleider (Wouter Kooiman) en enkele nieuwe programma’s met nieuwe deejays (waaronder Erwin van der Bliek en de terugkeer van Michiel Zwartepoorte).

Schildkamp: “Ik vind het woord ‘uplifting’ het best passen bij het gevoel dat het nieuwe Wild FM wil uitstralen. Dat moet tot uiting komen in de muziek, maar ook in het nieuws en de programma’s. Wild FM komt dan wel uit Amsterdam, maar we willen dé zender zijn voor heel Noord-Holland en sinds kort Flevoland. Gekscherend zeggen we dat wij ons richten op het leuke deel van Nederland. Muzikaal gezien zal Wild FM ook ruimte maken voor de wat ‘oudere’ tracks, waardoor er meer verrassing in de muzieksamenstelling moet komen.”

Per 16 maart start de nieuwe programmering, met op zaterdag van 15 tot 18 uur de Wild 40, een nieuwe hitlijst met Peter van Leeuwen, gevolgd door een ander radiodier, Erwin van der Bliek. Zijn zaterdagavondshow “Wild FM On Fire” gaat van 18 tot 20 uur een brug bouwen tussen de hits en de Wilde zaterdagavond. Na 20 uur pakt DJ Jurgen zijn ID weer op, zoals hijzelf zegt: “het wordt I.D. met vernieuwde energie en input. ID 2.0 zeg maar..”

Erwin van der Bliek zal ook gedurende de week dagelijks te beluisteren zijn in de Wild Lunch tussen 12 en 14 uur. Dimitris Kops zal tussen 14 en 16 uur te beluisteren blijven. De rest van de weekprogrammering is ongewijzigd, met Jurgen Rijkers in Wake Up Wild, Frank Schildkamp in Wild Classics, Wouter Kooiman in de middag van 16 tot 18 uur en Nick Velderman opent de avond. Patrick Kicken, blijft zijn vrijdagavondshow doen, maar zal ook in de toekomst meedenken over nieuwe plannen en eventueel een extra nieuwe show.

Zendereigenaar Bas Emons is blij met de ontwikkelingen: “Ik ben heel erg dankbaar voor wat er nu allemaal gebeurt. De nieuwe mensen brengen een hoop frisse energie mee en na twee weekjes ’testen’ met de nieuwe muziek ben ik er van overtuigd dat de nieuwe koers zal aanslaan. Ik word er in ieder geval erg vrolijk van. Tegelijkertijd voelt het alsof we nog maar net begonnen zijn. Er gaat nog zoveel moois en positiefs bij Wild FM gebeuren.”

1 Comment

  1. Leuke club mensen. Commerciële regionale radio is en blijft een uitdaging op meerdere vlakken, gelukkig is Wild in het uiterst interessante uitzendgebied Noord-Holland (inclusief de hoofdstad Amsterdam) op FM en DAB+ te ontvangen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*