Wikipedia, British Library en Europeana Sound in Beeld en Geluid

Altijd al eens de mensen achter Wikipedia willen ontmoeten? Of benieuwd naar welke rijkdommen er liggen in het archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid? Sla dan twee vliegen in één klap en kom op zaterdag 8 oktober naar de Wikipediadag bij Beeld en Geluid (deelname is gratis, maar beperkt).

We ontvangen je graag in ons mooie gebouw in Hilversum waar we meer informatie en archiefmateriaal over het dierenrijk zullen toevoegen op ’s werelds grootste online encyclopedie: Wikipedia. Geen ervaring met schrijven op Wikipedia? Geen probleem, samen met ervaren Wikipedianen leer je in een workshop leren hoe je de prachtige dierengeluiden en ­videos uit de archieven van Beeld en Geluid, Naturalis, Stichting Natuurbeelden en de British Library kunt omtoveren tot de context van een Wikipedia artikel. Na de kosteloze lunch nemen we je mee naar de depots van Beeld en Geluid voor een rondleiding langs de schatten die voor het gewone publiek niet te zien zijn!

BRITISH LIBRARY
Verder vindt er op dezelfde dag bij onze vrienden van de British Library in Londen een Wikipediadag plaats over Afrikaanse vogels. Gedurende de dag hebben we contact met hen om ervaringen uit te wisselen. De British Library is een van onze partners in het Europeana Sounds project, dat deze Wikipediadag mogelijk maakt. Lees hieronder meer over Europeana Sounds, maar vergeet je  vooral niet eerst in te schrijven voor deelname aan deze dag!

EUROPEANA SOUNDS
Het Europeana Sounds project, mede gefinancierd door de Europese Commissie, geeft online toegang tot digitaal audiovisueel erfgoed. Meer dan 540,000 geluidsopnames van hoge kwaliteit komen dankzij dit project viaEuropeana beschikbaar. Dit project is een samenwerking tussen 24 nationale bibliotheken, geluidsinstituten, onderzoekscentra en universiteiten uit 12 Europese landen. Europeana Sounds organiseert verschillende Wikipedia edit­a­thons door heel Europa om Wikipedia met geluid en muziek te verrijken en tegelijkertijd deze collecties in een waardevolle context te plaatsen.

DOE JE OOK MEE?

Schrijf je dan in met dit formulier. Deelname is gratis en is inclusief lunch en rondleiding. Ook vergoeden we eventuele vervoerskosten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*