Wie wint de Philip Bloemendal Prijs 2018?

Wie wordt de opvolger van presentatrice Eva Cleven (2016), Arman Avsaroglu (2014), Luuk Ikink (2012) en Sofie van den Enk (2008)? Tot maandag 8 oktober a.s. kunnen werkgevers kandidaten voordragen voor de Philip Bloemendal Prijs 2018, de tweejaarlijkse stimuleringsprijs voor jong journalistiek presentatietalent in de media (radio, televisie, online, social etc.).

Kandidaten kunnen zich ook zelf aanmelden via het formulier op de site www. bloemendal.info. Kandidaten dienen maximaal 30 jaar te zijn op 31 december 2018. Op donderdag 13 december aanstaande wordt de prijs uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

De vakjury bestaat, naast voorzitter Jan Westerhof (voormalig directeur Radio NPO), uit Suzanne Bosman (Radio 1, EenVandaag), Sofie van den Enk (KRO, winnaar Philip Bloemendal Prijs 2008), Antoin Peeters (Presentator RTL Nieuws) en Eva Cleven (winnaar Philip Bloemendal Prijs 2016).

De winnaar ontvangt een geldprijs van 3.500 euro, te besteden aan een opleiding om zich verder in het vak te bekwamen.

De Philip Bloemendal Prijs is in 2001 ingesteld als eerbetoon aan de zorg die Philip Bloemendal gedurende zijn ruim 50-jarige loopbaan in de audiovisuele media, aan zijn vak besteedde. Philip Bloemendal overleed in 1999. Andere winnaars waren Brecht van Hulten, Lucella Carasso, Wouter Zwart en Ajouad El-Miloudi.

Naast de vaste partner van het bestuur en de prijs, Beeld en Geluid, wordt de prijsuitreiking dit jaar ook ondersteund door Hilversum Marketing en United.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*