Wethouder Wimar Jaeger: Mediastad samen met Amsterdam optrekken

Tijdens het seminar Online Video Innovaties dat Spreekbuis in het kader van de Dutch Media Week organiseerde, gaf de Hilversumse Wethouder Wimar Jaeger (D66) zijn mening over de ‘Hilversum versus Amsterdam’-discussie.

Al jaren is er in de omroepwereld een discussie of mediabedrijven zich in Hilversum of Amsterdam moeten vestigen. Jaeger: “Ik vind het zo’n ongelofelijke trieste dorpse discussie, dat Amsterdam-Hilversum. Laten wij met z’n allen realiseren dat wat wij op gebied van media hebben en kunnen van wereldniveau is. In deze digitale wereld moeten we als ‘Media Valley’ samen optrekken.”

De mediawethouder benadrukte dat de twee plaatsen op slechts 20 minuten afstand van elkaar liggen en elkaar kunnen aanvullen in een snel veranderende mediawereld met opkomende concurrentie van voornamelijk buitenlandse concurrenten.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan gaf onlangs in Zomergasten al aan niet op jacht te zijn om Hilversumse mediabedrijven naar Amsterdam te trekken.

Van der Laan gaf toen aan: “We zitten echt niet hier achter bedrijven aan. NRC wilde naar Amsterdam verhuizen. Daar ben ik toen niet harder voor gaan lopen. Uiteindelijk kwam de krant toch naar de stad. Ook BNN-VARA wilde verhuizen. Maar toen gaf ik geen gehoor. Hilversum is de mediahoofdstad van Nederland.”

Lees hier het verslag van het Spreekbuis-seminar Online Video Innovaties

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*