Mediawethouder wil ‘Netflix-taks’

Tijdens het seminar Online Video Innovaties, dat Spreekbuis in het kader van de Dutch Media Week organiseerde, was de Hilversumse Wethouder Wimar Jaeger (D66) fel op de Amerikaanse techreuzen.

Hij wil dat ook Den Haag zich er sterk voor maakt dat Amerikaanse partijen zoals Youtube, Netflix en Facebook worden verplicht om Nederlandse content te financieren.

Wimar Jaeger uit zijn zorgen over de miljarden euro’s aan advertentie inkomsten die al uit ons land zijn weggevloeid in het voordeel van techbedrijven zoals Facebook en Google, terwijl zij -net als Netflix- geen Nederlandse content laten maken. Momenteel investeert Netflix zeven miljard euro in Europese content, waaronder Frankrijk en Engeland, maar nog niet Nederland.

Jaeger: ‘En wat doen wij in Nederland onder leiding van onze liberale voorman? Wij gaan achterover zitten en zeggen ja maar dat is toch de markt beïnvloeden. Ammehoela! Waar het om gaat is dat je potverdorie je eigen industrie de kans en zuurstof geeft om mee te concurreren in de wereld, Daar gaat het om!’

Kijk hier het fragment:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*