‘Wellicht extra budget naar NPO’

Haagse bronnen melden aan De Telegraaf dat er achter de schermen al enige tijd in het kabinet en in de top van de coalitie verkend is of er extra geld richting de NPO moet. Het ministerie van OCW wil niet inhoudelijk reageren.

Het dagblad is kritisch oo NPO, die wellicht de bezuinigingen toch deels weet af te wenden.
De Telegraaf: “Hilversum blijft klagen dat er bezuinigd moet worden, terwijl er geen geloofwaardige pogingen worden ondernomen om zelf een oplossing te vinden. Intussen moeten private media-bedrijven als RTL en de kranten wel bezuinigen en reorganiseren om dalende advertentie-inkomsten op te vangen.”
Het bedrag van 50 tot 60 miljoen euro als compensatie voor dalende STER-inkomsten circuleert volgens de krant nu in de coalitie. Dit extra budget geldt mogelijk voor twee jaar. Betrokkenen zouden eerder bereid zijn akkoord te gaan als de NPO een geloofwaardig toekomstplan zou komen. Tot op heden is dit nog niet gebeurd.
Het gehele plan dat NPO begin deze zomer naar Den Haag heeft gestuurd bestond slechts uit 4 pagina’s, waarvan een halve pagina over het plan van aanpak.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*