Nieuwe films Warner Bros gelijk in bioscoop en op streamingdienst

Filmstudio Warner Bros gaat alle films die ze volgend jaar uitbrengen tegelijk in de cinema en op streamingdienst HBO Max aanbieden.

Normaliter komen films eerst enkele maanden exclusief in de cinema voor ze via streamingdiensten te bekijken zijn.

De corona-pandemie heeft enorm veel impact op Hollywood. Filmproducties werden stilgelegd, nieuwe films werden uitgesteld en de bioscopen zijn op veel plaatsen in de wereld lange tijd gesloten geweest.

Warner meldt: ‘We moeten ons neerleggen bij de realiteit dat veel cinemacomplexen nog lange tijd op verminderde capaciteit zullen moeten draaien.’

Voor volgend jaar heeft filmstudio Warner Bros daarom beslist om alle films – inclusief hun grote blockbusters – tegelijk in de cinema en op streamingdienst HBO Max te lanceren. De nieuwe strategie zal een enorme impact gaan hebben op de bioscopen in de Verenigde Staten, maar ook in andere landen.

Disney bracht al eerder Mulan direct uit voor haar eigen streamingdienst. Bioscopen waren hier toen al zeer verontwaardigd over.

2 Comments

  1. HBO heeft in Nederland de rechten voor een bepaalde periode verkocht aan VodafoneZiggo. Zij zullen hier voorlopig geen HBOMAX dienst mogen introduceren. In het slechtste geval heb je straks een Ziggo abonnement nodig om de WB films te kunnen zien, terwijl de kabelaar niet landelijk dekkend is.

  2. Zojuist in Duitse media gelezen dat HBOmax inderdaad in de tweede helft van 2021 naar Europa komt, maar zonder de premièrefilms van Warner Brothers. In sommige landen zal er ook opnieuw onderhandeld worden (Sky UK, Ziggo Nederland, etc.).

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*