‘War for talent’ in de mediasector

United zoekt IT-ers met United DNA op Open Dag.

Facilitair bedrijf United is altijd op zoek naar nieuw talent. Op 7 april hield het Hilversumse bedrijf op het Media Park voor het eerst een Open Dag. Manager Dick Sevinga: “Heb je het United DNA, dan laten we je niet lopen.”

Mede-initiatiefnemer van deze dag Sevinga, begon zijn eigen loopbaan in de branche in de jaren ‘70. Sinds 1998 is hij werkzaam in allerlei managementfuncties. Je kunt volgens hem momenteel wel spreken van een heuse ‘war for talent’ in de mediasector. “We zoeken jong talent. Dat kunnen mensen zijn die nu een opleiding volgen of net hebben afgerond, maar je bent ook welkom als je al werkervaring hebt opgebouwd. Wij zijn met name geïnteresseerd in mensen met een IT en/of AV-achtergrond, zoals softwarespecialisten. Die zijn moeilijk te vinden nu, want de hele arbeidsmarkt is ernaar op zoek. Ons bedrijf maakt een transitie door van broadcast naar IT. Op de Open Dag kunnen ook IT-gerichte mensen zien, dat we voor hen heel aantrekkelijk zijn om voor te werken.”

Een Open Dag bij een facilitair bedrijf in de mediasector biedt natuurlijk een uitgelezen kans om zelf aan de slag te gaan met verschillende kanten van het proces bij United, dat sinds een aantal jaren in het voormalige Muziekpaviljoen op het Media Park is gehuisvest. “Ze kunnen van alles doen voor én achter de camera”, aldus Sevinga, “Tijdens de Open Dag kunnen geïnteresseerden kennismaken met alle facetten van het bedrijf door een route door het gebouw te volgen. Er is die dag ook een livestream met interviews met medewerkers en mensen uit het vak. Deze stream is te volgen op onze website, op Facebook en onder meer op een groot scherm voor ons pand. We zetten een grote reportagewagen neer, de OB 14, een vlaggenschip van United. Die vormt het hart waar alle signalen bij elkaar komen. Er staat ook een satellietwagen die een testverbinding maakt, er wordt gemonteerd en ga zo maar door.”

United DNA
De Open Dag is een nieuw initiatief van het bedrijf. United heeft al een eigen leerbedrijf, United College, onder leiding van Kevin van den Berg. “Daarin werken we samen met het ROC van Amsterdam hier in Hilversum”, vertelt hij, “dus wij kunnen volop stagiaires werven die dag. Veel scholen en opleidingen uit het hele land zijn betrokken. Zij hebben grote behoefte aan bedrijven die hun deuren open zetten voor nieuwe talenten op de arbeidsmarkt. Sevinga vult aan: “Een aantal bedrijven waar we vaak mee samenwerken, levert die dag ook een bijdrage, bijvoorbeeld door het verzorgen van decor, licht, geluid, rigging en schermen.” Van den Berg presenteert de livestream met diverse interviews met onder meer regisseur Jos Budie en wethouder Wimar Jaeger. “We krijgen ook steun voor ons initiatief vanuit Media Perspectives (voorheen de Hilversum Media Campus, red.) en de gemeente Hilversum.”

“Het doel van de Open Dag is te zien of mensen het ‘United DNA’ hebben”, zegt Van den Berg. “Ben je leergierig, klantgericht, heb je passie voor het werk en de technologie, pas je in het team en sluit de functie gevoelsmatig goed bij je aan, dan heb je het United DNA.” Sevinga: “Veel functies bij ons zijn relatief onbekend, mensen weten meestal niet wat een LiveCenter Operator of LSM Operator doet. Op de Open Dag mogen ze alles proberen om te voelen of het bij ze past en of ze aansluiten bij de cultuur hier. United heeft een informele sfeer en er wordt veel gereisd, onregelmatig gewerkt. Soms ben je wekenlang weg, bijvoorbeeld voor producties zoals Expeditie Robinson of de Olympische Spelen.”

Als er een klik is, kunnen kandidaten tijdens de Open Dag een speeddate krijgen binnen het bedrijf, om te onderzoeken of de belangstelling wederzijds is. Daarna kan er uitgebreider verder worden gepraat. “We hebben veel vacatures in het bedrijf, maar ook als we die allemaal zouden vervullen, zijn we nog steeds geïnteresseerd in geschikte kandidaten. We maken ook vaak gebruik van freelancers. Als we die hier uit onze eigen kweekvijver kunnen halen, is dat des te beter. Heb je het United DNA, dan laten we je niet lopen. Ze krijgen een kans om in de ‘Champions League’ te spelen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*