VVD wil dat het NPO-geoblock ook buiten de EU vervalt

Sinds dit voorjaar is het EU-geoblock vervallen. Hierdoor zijn alle Nederlandse televisiezenders in alle EU-landen te ontvangen. Tweede Kamerlid Sven Koopmans (VVD) heeft gisteren aan de Minister van Buitenlandse Zaken gevraagd om de uitzendingen van de NPO ook buiten de EU vrij toegankelijk te maken.

Koopmans wil dat Nederlanders buiten de EU ook toegang kunnen krijgen tot de Nederlandse cultuur middels de uitzendingen van de NPO. Koopmans: ‘Nu is het nog onmogelijk om die te bekijken vanwege geoblocking. Ik begrijp dat dit ook te maken heeft met de rechten op programma’s, maar ik vraag in ieder geval ten aanzien van programma’s van eigen bodem, die Nederlanders in het verre buitenland ook graag zouden willen kunnen volgen, of onderzocht kan worden of dat eventueel mogelijk is.’

Kamervragen worden doorgaans binnen drie weken door de Minister beantwoord.

2 Comments

  1. ik kan op Madeira dat toch echt binnen de EU ligt geen NPO programma’s zien. Niet eens het journaal. Ik mag als Nederlandse belastingbetaler dus wel de NPO mede financieren, maar ik mag niet naar hun programma’s kijken. Lekker land.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*