VVD stelt Kamervragen over bitcoinfraude en misbruik van BN’ers

Op Facebook, maar ook op ander populaire websites, circuleren advertenties, waarbij BN’ers bitcoins aanprijzen. Het betreft misbruik van portretrecht, maar ook internetoplichting. De VVD wil dat de overheid ingrijpt.

De liberale partij heeft daarom kamervragen gesteld om duidelijkheid te krijgen over de grootte van dit nieuwe fenomeen.

De VVD wil weten welke organisatie er achter deze misleidende bitcoin-advertenties zitten. Ook wil zij inzicht hoeveel schade er is geleden door deze vorm van internetoplichting.  De VVD stelt daarom vragen of de politie en openbaar ministerie kunnen optreden tegen deze misleidende advertenties.

Daarnaast wil de Tweede Kamerfractie weten of sociale mediaplatformen, zoals Facebook, Google en YouTube ertoe aangezet kunnen worden deze advertenties te weren van een site vanwege de strafrechtelijke gedragingen en de criminele intenties van de adverteerders. 

Ook stelt de VVD de vraag of het mogelijk dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hiertegen optreedt, aangezien sprake is van valse beleggingsproducten en in hoeverre de overheid hiertegen kan optreden. 

De foto’s van diverse bekende Nederlanders, waaronder Ali B., John de Mol, Joop van den Ende, Roy Donders, Twan Huys, Matthijs van Nieuwkerk en Dave Roelvink worden voor deze campagnes misbruikt.

Lees hier het gehele document

Processed with MOLDIV

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*