Vue cinema Hilversum wordt broadcasthotspot

NEP heeft de bioscoop Vue cinema Hilversum aangesloten op haar glasvezelnetwerk en master control room (LiveCenter). De bioscoop wordt daarmee de Hilversumse hotspot voor broadcast- en evenementendoeleinden. FOX Sports gaat als eerste live met de hotspot, met haar eerste nationale eSports-competitie voor studenten: YoungCapital Dutch College League.

Albert Schoemaker (operationeel en sales manager Vue): “In overleg met Henk van Meerkerk, hoofd productie bij FOX Sports, namen wij deel aan de aansluiting op de glasvezelring van NEP. Zo kunnen wij ook na afloop van het FOX event gebruik blijven maken van het netwerk. Er ligt daardoor een wereld aan broadcast voor ons open. Onze payoff is niet voor niks “big screen entertainment”: dat is breder dan alleen het draaien van films. Deze ontsluiting gaat ons helpen: vanuit Hilversum kunnen we andere content maken dan ‘normale’ bioscopen. De samenwerking met NEP ervaren wij als uiterst prettig en zeer professioneel. We kijken enorm uit naar een gezamenlijke toekomst!”

Dankzij de aansluiting op dit netwerk kan Vue gebruikmaken van en terugvallen op niet alleen het complete glasvezelnetwerk, maar van alle NEP-faciliteiten, inclusief master control room LiveCenter. Het LiveCenter beschikt over directe koppeling met de NEP Cloud regies, studio’s, regiewagens, de grote verbindingscentra en montage- en post-productieomgeving. Naast connectiviteit met vele locaties wereldwijd, heeft Vue indien gewenst toegang tot alle broadcast services en complete regie, live televisie, streaming, frame chase montage, live encodering, Video on Demand en second screen applicaties.

FOX Sports maakt als eerste gebruik van de Vue-hotspot: van 29 maart tot en met 14 juni is de YoungCapital Dutch College League te volgen op FOX Sports. Tijdens deze eerste nationale eSports-competitie voor studenten gaan teams uit heel Nederland de strijd met elkaar aan in de game League of Legends. De wedstrijden worden gespeeld in bioscoop Vue Hilversum. Gamefans kunnen de wedstrijden, die live gespeeld worden, in de game arena van Vue Hilversum bijwonen en meebeleven op het grote scherm. Daarnaast wordt live de Dutch College League uitgezonden en nabeschouwd door experts, in het programma Inside eSports op FOX Sports en op FOX.

De Dutch College League is een initiatief van YoungCapital. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*