VPRO televisieserie De fractie krijgt vervolg

De VPRO-serie De fractie krijgt een vervolg. Het eerste seizoen loopt nog tot en met 16 maart maar VPRO komt, wederom samen met producent Column Film, met een tweede seizoen. Vanaf dit najaar worden op NPO2 maar liefst 20 nieuwe afleveringen uitgezonden over de ontwikkelingen rondom de VPN-fractie.

De fractie is vernieuwend drama dat zich afspeelt middenin de politieke realiteit, naar een idee van Femke Halsema en Gijs van de Westelaken. 

 

De fractie wordt vanaf begin januari wekelijks op maandag om 21.15 uur uitgezonden door VPRO op NPO2. Hoofdrollen zijn onder anderen voor Joris Smit, Sandra Mattie, Tijn Docter en Mads Wittermans. Regie is in handen van Thomas Korthals Altes en Remy van Heugten. Het scenario wordt geschreven door Charles den Tex, Toine Heijmans en Roel Janssen.

Joost de Wolf, hoofd drama VPRO: “We zijn blij, met dank aan betrokkenen én NPO2. Want een dergelijke politiek/journalistieke serie is erg belangrijk in deze tijd. Plek voor kwalitatief en innovatief tv-drama wordt hiermee ondersteund.”

Gijs van de Westelaken, producent en initiatiefnemer: “Femke Halsema en ik zien ernaar uit om samen met de excellente schrijvers, cast en crew snel te gaan werken aan de nieuwe reeks van De fractie.”

Hoewel in de serie de fractie en haar Kamerleden evenals de partij hierachter fictief zijn, maken ze deel uit van de politieke werkelijkheid: het kabinet is het huidige kabinet en de overige politici en partijen zijn wie ze zijn en heten zoals ze heten. Dankzij een unieke productionele aanpak wordt de politieke actualiteit in de weken dat de serie wordt uitgezonden geïntegreerd in de afleveringen zelf. Met fictie als handvat, is De fractie op deze manier een scherpe reflectie van wat we in grote lijnen gewend zijn te zien in het Journaal, actualiteitenrubrieken en praatprogramma’s.

persfoto De fractie © Victor Arnolds

Eerder nieuwsbericht op Spreekbuis.nl over De fractie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*