VPRO Medialab vertrekt uit Eindhoven

De VPRO kondigde eind 2014 haar medialab VPRO@Strijp-S in Eindhoven aan. De omroep wilde de Eindhovense vestiging gebruiken om nieuwe ontwikkelingen te stimuleren op het gebied van digitale programmering en door samenwerkingen aan te gaan met ontwerpers, uitvinders en designer. De omroep gaf aan gemeente Eindhoven, High Tech Campus en de Technische Universiteit Eindhoven nauw bij het medialab betrokken zouden worden. Geert-Jan Bogaerts (head of digital VPRO) heeft nu aangegeven de VPRO-hub in Eindhoven eind dit jaar gaat sluiten.

Het gehele medialab zal dan naar Hilversum verhuizen. Bogaerts meldt dat er op meerdere locaties in Nederland mediaprojecten blijven bestaan, maar er geen vaste standplaats hiervoor meer wordt gebruikt. ‘Uit onze ervaring blijkt nu dat techniek en design werken niet altijd goed samen met werken met mediaproducties’, aldus Bogaerts. Volgens hem bleef VPRO te veel als stand-alone mediabedrijf in de lichtstad aanwezig, waardoor er geen goed ecosysteem op gebied van media-innovatie ontwikkeld kon worden. VPRO blijft wel betrokken bij de Dutch Design Week Eindhoven.

Tot eind dit zal VPRO nog in het voormalige Philips NatLab zitten. Een locaties waar in het verleden succesvolle uitvindingen zijn gedaan op het gebied van beeld en geluid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*