VPRO brengt Metropolis online terug

Metropolis schakelt opnieuw zijn wereldwijde correspondentennetwerk in om te laten zien hoe iedereen op zijn eigen manier de coronacrisis te lijf gaat.

In Israël is hondenbezit dé manier om de lockdown te omzeilen. In Kenia probeert een werkloze comedian met humor uit te leggen wat social distancing betekent. En in Pakistan maakt een buurtbewoner zelf zeep om gratis in zijn buurt te verspreiden. Vanaf zijn balkon in het Spaanse Utrera, waar hij weken in quarantaine zat, geeft Stef Biemans een inleiding bij deze tiendelige reeks reportages.

image

Metropolis is een buitenlandprogramma van de VPRO dat sinds 4 april 2008 wordt uitgezonden op Nederland 3. Het is een multimediaproject waarbij lokale correspondenten (jonge filmmakers en videobloggers) wereldwijd een inkijk geven in hun leven, hun land, hun nieuws en hun levensstijl. Kern van het programma vormt een netwerk van meer dan vijftig correspondenten over de hele wereld.

Op 14 mei 2009 won de website van het televisieprogramma Metropolis de Zilveren Prichettprijs. In 2010 kreeg Metropolis de Nederlandse persprijs De Tegel in de rubriek Nieuws. Metropolis komt tot stand met steun van Hivos, het Humanistisch Instituut voor Ontwikkelingssamenwerking.

Vanaf vandaag elke week twee nieuwe Metropolis reportages op: npo3.nl/metropolis en het YouTube-kanaal van NPO 3.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*