Wetsvoorstel voor ander Ster-bestuur

De Ster krijgt een andere bestuursaansturing. Dit blijkt uit een wetsvoorstel dat de Tweede Kamer inmiddels besproken heeft en waarover op dinsdag 9 april gestemd zal worden, meldt Nederlands Media Nieuws.

Het huidige bestuur van de Ster heeft bij wet afgevaardigden van de NPO waardoor Shula Rijxman niet alleen voorzitter is van de Raad van Bestuur van de NPO, maar ook als bestuurslid van de Ster diens commerciële belangen moet dienen. Ook Jan Slagter van Omroep Max is namens de NPO afgevaardigd in het Ster-bestuur. Hier komt na de wetswijziging een einde aan. Dan mogen dit soort benoemingen niet meer.

Spreekbuis-uitgever Richard Otto meldde in Adformatie begin dit jaar dat de commerciële belangen van de Ster door NPO-bestuurders niet goed gewaarborgd zijn. Shula Rijxman gaf tijdens haar nieuwsjaarspeech aan de reclame op de publieke omroep te willen afbouwen. Twee maanden later kwam NPO terug op de uitspraak, nadat uit onderzoek van bureau GFK bleek dat een meerderheid van tv-kijkend Nederland geen enkele moeite heeft met de aanwezigheid van reclame.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*