Hans Goedkoop heeft begrip voor veranderingen bij Andere Tijden

Al bijna 80.000 mensen hebben al de online petitie voor het behoud van Andere Tijden getekend. Een enorm aantal voor een programma dat gemiddeld 281.000 kijkers trekt. Ook Hans Goedkoop, die het NTR/VPRO-programma van de start in 2000 tot eind 2019 presenteerde, is verdrietig. Toch heeft hij begrip voor de veranderingen rondom Andere Tijden. Dat meldt hij aan Trouw.nl

Hans Goedkoop: “Kijkcijfers lopen terug, budgetten worden kleiner en er moet een nieuwe digitale wereld worden bediend. Ik kan moeilijk tegen de netmanager zeggen: Wat een schandaal dat je een programma dat minder kijkers trekt na 22 jaar wilt afschaffen.” De afgelopen twee jaar namen de kijkcijfers van het programma af.

3 Comments

 1. Het programma word ook minder bekeken omdat ze onregelmatig geprogrammeerd staat en dan een beetje weggestopt op de woensdagavond. Het ligt helemaal aan het onderwerp of men blijft kijken. Die zijn misschien wel wat minder interessant dan een aantal jaren geleden.

 2. Er verdwijnen programma’s maar komen ook weer terug. Zie achterkant van het gelijk. Geldt dat dan ook voor Andere Tijden? Ik zie graag weer een uitzending over Janmaat, waarin hij eigenlijk gerehabiliteerd zou moeten worden. Waar hij voor veroordeeld is, is nu gangbaar. De deug witte Nederlander wil onder druk van Bij1 types hun oude helden met een andere bril bekijken, Coen, De Ruyter etc. Als je die lijn doortrekt, verdient Janmaat rehabilitatie!
  O ja PvdA Denemarken is al gezwicht, minder immigratie en keiharde integratie. In Frankrijk wordt gewaarschuwd voor een burgeroorlog. Daarom ben ik ook voor immigratie beperking.
  Over paar jaar Andere Tijden aflevering: Hoe konden wij naieve witte Nederlanders de immigratie zo laten ontsporen.

 3. Ik begrijp de reactie van Hans Goedkoop wel en hij stopte in 2019 met Andere Tijden op het moment dat het mes in het aantal afleveringen werd gezet. Maar daarmee heeft hij waarschijnlijk het schip nu mede tot zinken gebracht, want hij was natuurlijk ook het aansprekende boegbeeld van het programma en wie zegt Astrid Sy nu wat wie het nu presenteert?

  En Spreekbuis, ale je een bericht maakt over een bericht uit een krant, zoals nu uit Trouw, geef dan ook even een linkje naar dat bronbericht.

  https://www.trouw.nl/cultuur-media/hans-goedkoop-is-verdrietig-maar-begrijpt-wel-dat-andere-tijden-van-de-buis-verdwijnt~b6e81312

  Geen dank.

  ** Toch vreest hij dat er iets waardevols verloren gaat. “In een maatschappelijk veld dat steeds verder polariseert, is Andere Tijden interessant gebleven voor iedereen tussen SP en PVV. **

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*