Voorlopige Top 10 voor de Dutch Podcast Awards Publieksprijs onthuld

Bijna 15.000 stemmen zijn al binnengekomen voor de publieksprijs van de Dutch Podcast Awards. Vandaag maakt de organisatie de voorlopige top 10 bekend. Tot en met vrijdag 27 oktober kan er nog gestemd worden via podcastawards.nl/stemmen. 

De publieksprijs is de enige Dutch Podcast Award die niet door een vakjury wordt bepaald. Simpel gezegd wint de podcast die de meeste stemmen van het publiek krijgt.

De tien podcasts met de meeste stemmen

De volgende podcasts staan momenteel in de top tien, in alfabetische volgorde:

– Aaf en Lies lossen het wel weer op (Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk)

– BlootGewoon! (Koert-Jan de Bruijn en Christine Kouman)

– De Grote podcastlas (Hugo Noortman, Max Gerritsen en Leon Boelens)

– Geef me de 5 bij autisme (Syntha van Alen en Nienke de Bruin)

– Geuze en Gorgels (Monica Geuze en Kaj Gorgels)

– Keihard Klassiek (Jan van Poppel)

– Moordzaken (Carine Voshaar en Edward van der Marel)

– Podcast over De Liefde Fajah Lourens 

– Toekomst voor natuur, met Anthonie Stip 

– Weer een dag, met Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen 

Er is geen uitgesproken favoriet en het aantal stemmen ligt dicht bij elkaar, ook net buiten de top tien. Alles is dus nog mogelijk.

Stemmen tot en met vrijdag

Stemmen voor de publieksprijs kan tot en met vrijdag 27 oktober via podcastawards.nl. Op maandag 6 november worden de Dutch Podcast Awards uitgereikt, in het Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum. Stem nu jouw favoriet naar de overwinning!

Over de Dutch Podcast Awards

Sinds 2018 worden de Dutch Podcast Awards jaarlijks uitgereikt. BNR is de initiatiefnemer en organisator achter de awards. De nieuwszender en podcastuitgever brengt hiermee een ode aan de podcast en biedt makers een podium. Audio wordt steeds meer digitaal en on demand geconsumeerd, en het concept van podcasts sluit hier helemaal op aan.

De organisatie oefent op geen enkele manier invloed uit op de einduitslag van deze competitie, die door een onafhankelijke jury wordt bepaald.

5 Comments

  • En dan lees ik op de BNR-site en ook hier:

   Naast de publieksprijs worden ook 13 juryprijzen, én de prijs voor de beste podcast van Nederland 2023 uitgereikt.

   Maar ook dit:

   Vanaf vandaag kan het publiek op podcastawards.nl gaan stemmen op een genomineerde podcast. Deze publieksstem telt voor 80% mee in de eindscore. De overige 20% wordt bepaald door een onafhankelijke vakjury, per categorie zijn dat twee personen. Tot slot is er nog de award voor beste podcast van Nederland en dat betreft een juryprijs.

   • Nog een paar uur stemmen, maar er is geen shortlist verschenen en moet je zelfstandig de titel van je favoriete voorkeur intypen. Er zijn dus de facto geen genomineerde podcasten om op te stemmen. Maar er is veel meer mee aan de hand, maar who cares, het is een feestje, ja toch?

    Want er is die onafhankelijke jury die gewoon ook meestemt, maar zijn allemaal werkzaam bij uitgevers van podcasts … Ok, dan mag je per categorie niet meestemmen als jouw podcast erbij staat … maar ja … 10% per jurylid van de twee kan heel veel uitmaken, of helemaal niets. Kortom dr is geen touw aan de hele opzet vast te knopen en uiteindelijk wint niet de beste podcast, maar de podcast met de meeste luisteraars die gemobiliseerd zijn. Het is toch een feestje, BNR trakteert en 16 podcast-influencers komen graag op feestvisite. Sigaren uit eigen doos zijn ongezond en uit de tijd, maar ik denk dat de alcohol rijkelijk zal vloeien. Proost op de beste podcast van Nederland!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*