‘Voldoende alternatieven voor niet werkende NPO Start apps’

Minister Slob (Media) heeft gereageerd op de schriftelijke vragen van D66-Kamerlid Joost Sneller over de niet werkende NPO-apps op oudere smart-tv’s. Slob meent dat NPO is op grond van de Mediawet verantwoordelijk toegankelijk maken van media-aanbod van voor iedereen. Er zijn volgens hem voldoende alternatieven om alsnog de NPO Start-apps op oudere televisies te kijken.  

Minister Slob: ‘De app van NPO Start is inderdaad niet meer beschikbaar op Smart TV’s met een bouwjaar voor 2014. Op de website van de NPO is een overzicht te vinden van de Smart TV’s (incl. bouwjaren) waarop de app van NPO Start beschikbaar is. Het aanpassen van apps voor alle versies van Smart TV’s gaat gepaard met relatief hoge kosten terwijl het media-aanbod ook via andere manieren beschikbaar is.

Er zijn verschillende alternatieve manieren om televisieprogramma’s gratis terug te kijken, ook met een Smart TV met een bouwjaar voor 2014. In de eerste plaats is de website van NPO Start voor iedereen beschikbaar via computer, tablet of smartphone. Daarnaast bieden de meeste pakketaanbieders een eigen catch-up dienst aan waarin het media-aanbod van de landelijke publieke omroep in de catalogus is opgenomen.

Een andere mogelijkheid is het casten van programma’s via de NPO Start-app op een smartphone of tablet naar een Smart TV middels bijvoorbeeld een chromecast van Google of via Airplay van Apple TV.’


[1] Voor een overzicht van de producenten en bouwjaren va Smart TV’s waarop de NPO Start-app beschikbaar is: https://service.npo.nl/onderwerp/npo-start-plus#npo-start-op-het-televisiescherm

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*