D66 stelt Kamervragen over niet werkende NPO-apps

D66 Kamerlid Joost Sneller (D66) heeft schriftelijk vragen aan de Minister Slob gesteld over het bericht dat de NPO-app op smart tv’s van vóór 2014 niet meer werkt.

Sneller wil weten of Slob bekend is met deze app-problemen en vraagt zich af of beschikbaarheid van de publieke omroep hierdoor wordt ingeperkt. De schriftelijke vragen zijn hier te lezen.

Het is overigens niet geheel bekend of de NPO geheel verantwoordelijk is voor de niet werkende NPO-apps. Al eerder meldde De Consumentenbond dat hier ook een verantwoordelijkheid ligt bij de tv-fabrikanten.

3 Comments

  1. Weer zo’n kamerlid dat niet weet waar hij het over heeft……..Als ie een paar weken terug naar het Ra1 journaal had geluisterd had ie de vragen niet hoeven stellen. Het zijn nl de fabrikanten die “de schuldigen zijn ”

    Maar ja, zo’n kamerlid heeft wel “de media” in z’n pakket.

    • Hoezo de fabrikanten? NPO heeft bewust (overigens misschien wel terecht omdat fabrikanten die oude modellen niet fatsoenlijk meer supporten) een keuze gemaakt om de NPO Start app niet beschikbaar te maken op oudere smart tv modellen. De NLZIET app is overigens wel beschikbaar op oudere modellen.

  2. Inderdaad. De NPO heeft deze platformen niet in eigen beheer, het is volledig afhankelijk van wat de fabrikanten bieden en bedenken. Het ondersteunen van verouderde platformen met weinig gebruikers is – als het technisch al mogelijk is – financieel niet te verantwoorden met de bezuinigingen die Den Haag op het Mediapark afstuurt. De NPO moet belastinggeld immers zo nuttig mogelijk besteden. Dus tenzij Joost Sneller een zak geld op tafel legt, komen zijn vragen neer op makkelijk politiek scoren met een verhaal voor de bühne. Voor een partij die er prat op gaan niet populistisch te zijn is dat op z’n minst merkwaardig.

1 Trackback / Pingback

  1. 'Voldoende alternatieven voor niet werkende NPO Start apps' - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*