VodafoneZiggo wil af van doorgiftevergoeding aan tv-zenders


Jeroen Hoencamp (bestuursvoorzitter VodafoneZiggo): ’Betalen aan zender raakt achterhaald’

Hoencamp meldt tegenover De Telegraaf vandaag: “Er wordt nog veel lineair gekeken, maar dat verandert snel nu mensen vaker kiezen voor video on demand of uitgesteld kijken. Dat betekent dat sommige content minder relevant wordt en dat vertaalt zich in discussies met leveranciers. Het oude model waarin wij zenders betalen voor het doorgeven van hun programma’s begint achterhaald te raken We moeten op zoek naar andere verdienmodellen.”

De doorgiftevergoeding is een belangrijke inkomstenbron voor veel niche tv-zenders zoals OUTtv, 192TV en ONS. Ook landelijke zenders halen een veel inkomsten van kabelaars. NPO ontvangt bijvoorbeeld jaarlijks 30 miljoen euro van onder andere KPN en VodafoneZiggo. Shula Rijxman opperde vorig jaar om juist deze vergoeding vanuit kabelexploitanten te verhogen. VodafoneZiggo wil echter naar een heel ander model nu de kijktijd afneemt. 

1 Comment

  1. Beetje jammer dat kabel tv ooit geprivatiseerd is.
    Nu zijn we afhankelijk van dit soort melkkoe types die alleen maar uit zijn op eigen gewint ipv een publieke taak vervullen. Het is wetenschappelijk niet bewezen dat het waar is. Deze meeste mensen vullen nogsteeds hun avond achter de tv. Het gaat Sicko/UPC niks aan hoe mensen dat precies doen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*