VodafoneZiggo en Discovery kondigen nieuwe samenwerking aan

Discovery, Inc. en VodafoneZiggo sluiten een nieuwe overeenkomst waardoor Ziggo klanten kunnen blijven kijken naar content van Discovery met onder meer de zenders Discovery, Eurosport en TLC. Er wordt tevens een nieuwe Discovery zender geïntroduceerd: HGTV ‘Home & Garden TV’. Bovendien gaan de partijen samenwerken om de nieuwe streamingdienst  discovery+ beschikbaar te stellen aan klanten van Vodafone en Ziggo.  

De overeenkomst houdt allereerst in dat Ziggo klanten de komende jaren toegang behouden tot alle Discovery televisiezenders: Discovery, TLC, Eurosport, ID, Eurosport 2, Discovery Science en Animal Planet. In de loop van dit jaar komt daar een nieuwe zender bij in het TV Standard pakket: ‘HGTV’ Home & Garden TV. Daarnaast betekent de samenwerking ook dat Ziggo de discovery+  app zal toevoegen aan de mediabox tv app stores, zodat klanten heel makkelijk toegang hebben tot deze ‘home of real-life entertainment’. Klanten van Vodafone kunnen de discovery+ app binnenkort al met een gratis proefperiode uitproberen.

Over discovery+  
Discovery+ is de nieuwe streamingdienst waarin de iconische en populaire series van Discovery gecombineerd worden met originele lokale en internationale discovery+ content, maar ook met de uitgebreide collectie natuurprogramma’s van de BBC. Voor het eerst staat het allemaal bij elkaar op één plek. Nederland is een van de eerste landen waar discovery+ onlangs, op 5 januari is gelanceerd.

Raymond van der Vliet, Directeur Content & Programming bij VodafoneZiggo: “Wij willen onze klanten de beste en meest complete kijkervaring bieden. Dat betekent gemakkelijke toegang tot hun favoriete content. Wij zijn heel blij met de uitbreiding van onze bestaande samenwerking, waarmee onze klanten van de Discovery zenders kunnen blijven genieten. Bovendien kijken wij ernaar uit samen te werken om discovery+ op onze platformen te gaan aanbieden. Discovery is een belangrijke partner voor entertainment, met een grote variëteit aan unieke real-life programma’s.”

Susanne Aigner, GSVP & GM van Discovery GSA en de Benelux: “Wij vinden het fantastisch dat wij deze samenwerking met de grootste aanbieder van mobiele en vaste netwerken van Nederland mogen aankondigen. VodafoneZiggo en Discovery werken al ruim 30 jaar samen, wij zijn erg blij dat onze strategische relatie blijft groeien. Deze hybride overeenkomst bevordert onze bredere strategie om onze lineaire distributierelaties uit te breiden om zo consumenten op meer platforms en apparaten onze content aan te kunnen bieden. Dankzij deze hernieuwde samenwerking zullen onze kijkers en de klanten van Ziggo direct toegang hebben tot de beste internationale en lokale Discovery programma’s, wanneer en waar zij maar willen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*